In exclusivitate la Editura Bizantina - Un cuvant pentru fiecare zi a anului din intelepciunea Cuviosului Iosif Isihastul

Mersine VIGOPOULOU | Din Cetatea lui Eu in Cetatea lui Tu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 17,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Mersine VIGOPOULOU    |    Din Cetatea lui Eu in Cetatea lui Tu

Editura Egumenita, 2013

Traducere din limba greaca de ILIONIU Georgeta-Mariana

||||

Un  mic locuitor al Cetatii lui Eu/ e x t r a s

A fost odata ca niciodata o cetate mare numita Cetatea lui EU. Casele ei erau una mai mare si mai frumoasa decat alta, iar zidurile erau mari si inalte. In mijlocul cetatii se afla un deal de granit si in varful lui se inalta un palat stralucitor construit numai din cristale de gheata. Acolo locuia zeita Mandria, pe care locuitorii cetatii o admirau mult. O socoteau imparateasa lor si niciodata nu luau hotarari importante fara acordul ei. Ea le stia pe toate.

Locuitorii cetatii isi iubeau mult patria si credeau ca nu va mai exista niciunde o alta mai buna ca a lor. Tocmai de aceea nu voiau sa plece niciodata de acolo. Daca ai fi facut un inconjur al zidurilor ei inalte ai fi vazut ca nu existau porti. Doar in partea de sud a cetatii era o singura portita. Pe acolo intrau si ieseau taranii care lucrau pe campurile din afara cetatii.

Cu toate acestea, in timp ce toate pareau frumoase si stralucitoare, totusi oamenii acestia aveau o problema: nu vedeau foarte clar. Ochii lor erau tulburi, pana si soarele nu-l puteau vedea asa de luminos precum era in realitate. Desigur, ei nu-si dadeau seama de acest fapt si credeau ca asa vede toata lumea. O alta problema era obiceiul rau pe care-l aveau de a se certa mult. Certurile dintre ei erau cel mai obisnuit lucru, fiecare locuitor al cetatii voia sa se indeplineasca voia lui.

SPECIFICATII

Autori Mersine Vigopoulou
Editura Egumenita
An aparitie 2013