Icoana Sf. Mare Mucenic Pantelimon - Icoana cu foita de aur

Maria Skobtova – Sfanta ortodoxa victima a nazismului (1891-1945) de Laurence VARAUT

0 opinii / Scrie o opinie
  • 21,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Laurence VARAUT

Maria Skobtova – Sfanta ortodoxa victima a nazismului (1891-1945)

Editura Renasterea, 2017

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului, si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului

Postfata de Gabriel MATZNEFF

Traducere din limba franceza de Vasilica Eugenia CRISTEA

Pret 21,00 Lei

 

Extras/ Cuvant-inainte

In timpul Ocupatiei, la Paris, cativa crestini ortodocsi si-au trait crestinismul pana la martiriu si la deportare, dupa lupte eroice.

Unii dintre ei se adunasera in jurul unei femei, Maria Skobtova, care se nascuse in timpul lui Alexandru al III-lea intr-o Rusie prospera si plina de perspective pentru ea: politica, teologie, poezie, pictura, broderie, toate acestea ii erau deschise. Initial angajata in lupta revolutionarilor, se casatoreste cu un ofiter pe care il va insoti in dezastrul suferit de armata albilor.

Marea suferinta provocata de emigrare si de moartea unuia dintre copiii sai au condus-o la viata monahala si la mucenicie. Marturisind pana in ultima clipa, a salvat numerosi evrei si a murit la Ravenbrueck.

Emigrantii rusi, credinciosi si lipsiti de nationalitatea lor printr-un decret nedrept al guvernului sovietic, au gasit in Franta o tara in care au putut fi ei insisi. Pentru aceasta emigratie a fost inventat cuvantul apatrid.

Vietile lor vor ramane bulversate: vor pendula mereu intre integrare si speranta reintoarcerii candva in patria care era inca vie in inima lor.

Maria Skobtova a trait toate aceste contradictii, a indurat toate tragediile secolului XX european: cele doua razboaie mondiale, Revolutia rusa, deportarea...

SPECIFICATII

Editura Renasterea