Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Arta si arhitectura / Monografii / Manastirea Neamt, straveche vatra de cultura muzicala
Manastirea Neamt, straveche vatra de cultura muzicala
de Vasile Vasile
(0 opinii)
Cod produs: WST-1801
Autor: Vasile Vasile
Editura: Doxologia

Pret: 49,00 lei

Manastirea Neamt, straveche vatra de cultura muzicala, de Vasile Vasile - Editura Doxologia Geneza acestei lucrari iși gasește sorgintea in dorinta de a arunca noi fascicule de lumina as...
citeste mai mult

Manastirea Neamt, straveche vatra de cultura muzicala
Manastirea Neamt, straveche vatra de cultura muzicala

(0 opinii)

Pret: 49,00 lei

Manastirea Neamt, straveche vatra de cultura muzicala, de Vasile Vasile - Editura Doxologia

Geneza acestei lucrari iși gasește sorgintea in dorinta de a arunca noi fascicule de lumina asupra unui vast capitol de cultura romaneasca, respectiv asupra uneia dintre cele mai vechi si mai importante vetre de cultura muzicala religioasa ortodoxa din Moldova.

Alegerea temei și a vetrei de spiritualitate nu este intamplatoare, ci a avut in vedere realizarea unei sectiuni transversale in evolutia muzicii noastre bisericesti din cele mai vechi timpuri pana in perioada moderna, cu aderentele si extinderile ei culturale. in același timp, ea reprezinta o preocupare din anii seminarului nemtean, cand mi s-au deschis primele perspective, doar imaginare, prin modelul oferit de eminentii mei dascali: arhidiaconul Ivan Ioan, arhimandritul Victor Ojog, profesorii Ștefan Alexe și Ioan Serafimceanu, preotul Vasile Ignatescu, scrutatori ai trecutului cultural și muzical al marii lavre moldave.

Lucrarea permite investigarea cantarii bizantine intr-una din cele mai vechi vetre romanești, din timpuri indepartate pana in perioada cristalizarii și impunerii definitive a unui stilul autohton, in forma monodica traditionala, continuat de cea corala, reprezentand osmoza unei traditii multiseculare si a unui gen de muzica ce va capata in tara noastra valente inedite.

Sursa: www.edituradoxologia.ro

citeste mai mult
Autor:
Editura:
An aparitie:
2016
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
17,5 x 23 cm
Nr. pagini:
736
Limba:
Romana
Cod:
978-606-666-362-5

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie