Libraria Bizantina / Carte / Psihologie / Parentala / Mama si copilul in diverse culturi. Aventuri educative din lumea intreaga
Mama si copilul in diverse culturi. Aventuri educative din lumea intreaga
de Mei-Ling Hopgood
(0 opinii)
Cod produs: CPPA-6770

Pret: 35,70 lei

Mama si copilul in diverse culturi. Aventuri educative din lumea intreaga, de Mei-Ling Hopgood - editura Philobia Manata de curiozitatea de jurnalist si dupa indelungate discutii cu alte mam...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Mama si copilul in diverse culturi. Aventuri educative din lumea intreaga, de Mei-Ling Hopgood - editura Philobia

Manata de curiozitatea de jurnalist si dupa indelungate discutii cu alte mamici, Mei-Ling Hopgood face turul lumii studiind metodele de educaţie din cele mai ȋndepartate colţuri ale globului. Datorita interviurilor realizate cu parinţi, profesori, experţi ȋn puericultura si antropologi aparţinȃnd celor mai variate culturi, aflam despre diverse abordari ale unor practici universale precum mersul la culcare, deprinderea de a face la olita, momentele de repaus sau joaca.

Cand vine vorba de facutul la olita, chinezii, se pare, sunt asi. La ei, antrenamentul incepe la sase luni. La randul lor, kenyenii isi poarta bebelusii in spinare, infasurati in esarfe multicolore, ceea ce nu tine neaparat de traditie – caci nu prea poţi sa te incumeţi sa impingi un carucior pe trotuarele pline de gropi din Nairobi! Francezii, pe de alta parte, reusesc sa faca din prichindeii lor niste adevarati gastronomi in miniatura. Iar ȋn Tibet, femeile ȋnsarcinate sunt ȋnconjurate cu mii de atenţii si li se recomanda sa mediteze cȃt se poate de mult.

Hopgood a testat toate aceste descoperiri – si multe altele – ȋn educaţia propriei fiice, inca de la nastere. Iar rezultatele vorbesc de la sine! Ni se ofera astfel o imagine panoramica asupra educatiei practicate in culturi foarte variate si posibilitatea de a invata din multiple traditii, ceea ce ne confirma faptul ca nu exista doar una, ci mii de practici pe care le poti adopta pentru a fi un bun parinte.

Sursa: www.philobia.com

citeste mai mult
Autor:
Mei-Ling Hopgood
Editura:
Philobia
An aparitie:
2015
Nr. pagini:
312
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8560-35-9

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie