Lumina si faptele credintei
de Arhim. Cleopa Ilie, Arhim. Ioanichie Balan
(0 opinii)
Cod produs: C1608
Autor: Arhim. Cleopa Ilie, Arhim. Ioanichie Balan
Editura: Doxologia

Pret: 24,00 lei

Lumina si faptele credintei, de Arhim. Cleopa Ilie si Arhim. Ioanichie Balan - Editura Doxologia Se doreste ca acesta carte sa fie o calauza duhovniceasca pentru toti ce-L iubesc pe Hristos ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Lumina si faptele credintei
Lumina si faptele credintei

(0 opinii)

Pret: 24,00 lei

Lumina si faptele credintei, de Arhim. Cleopa Ilie si Arhim. Ioanichie Balan - Editura Doxologia

 Se doreste ca acesta carte sa fie o calauza duhovniceasca pentru toti ce-L iubesc pe Hristos si poarta in ei nadejdea mantuirii. Arhimandritul Cleopa Ilie a fost parintele duhovnicesc al Manastirii Sihastria si al multor credinciosi timp de peste 50 de ani. A fost un duhovnic al rugaciunii, al cunoasterii si al cuvantului viu care trezeste constiinta, care lumineaza mintea si da viata . Sfintia sa porneste de la minte spre inima . De aceea, mai intai invata, sfatuieste, explica si abia la urma spovedeste si asculta glasul constiintei si al inimii celor ce vin la el. in aceasta carte, in cele aproximativ 400 de pagini in format A5 se prezinta paisprezece convorbiri ale Arhimandritului Ioanichie Balan cu Arhimadritul Ilie Cleopa. 

Sesizam citind volumul ca duhovnicul este sufletul, inima care da viata unei manastiri . Autoritatea lui morala, experienta lui, blandetea si mestesugul lui de a calauzi suflete pentru viata vesnica sunt calitati de necontestat.

Duhovnicul, precum o spune insusi numele, este un om al Duhului, care poarta in sine pe Duhul Sfant si cu ajutorul Lui se lupta cu duhurile rautatii, pentru ocrotirea si mantuirea fiilor sai sufletesti. Sub epitrahilul lui se formeaza noi calugari, se cresc suflete curate pentru Dumnezeu, se dezleaga pacatele, se calauzesc cei ce iau crucea lui Hristos. in chilia duhovnicului, ca intr-o camara a duhului, se dau sfaturi de taina, se indrepteaza pasii oamenilor pe calea mantuirii, se deschid inimile impovarate, se tamaduiesc rani ascunse, se mangaie sufletele tulburate si se dezleaga marile intrebari ale vietii. La orice ora din zi sau din noapte, duhovnicul sta de veghe, se roaga pentru fii sai duhovnicesti, isi deschide usa pentru fiecare, impaca, linisteste, dezleaga, binecuvanteaza, se jertfeste si isi pune sufletul sau garantie pentru fii sai duhovnicesti.

Parintele Cleopa este considerat, pe drept cuvant, unul din cei mai iscusiti duhovnici, sfetnici si predicatori ai monahismului romanesc contemporan. Viata sa interioara exemplara, de ascet si sihastru consacrat, experienta sa in nevointa monahala, vastele sale cunostinte scripturistice si patristice de autodidact, care te uimesc, memoria sa rar intalnita, blandetea, dragostea sa de oameni, ravna pentru Dumnezeu si cuvantul sau hotarat, intelept si precis, unit cu darul frumoasei vorbiri in grai dulce moldovenesc fac din Arhimandritul Cleopa Ilie o personaliatate in spiritualitatea noastra ortodoxa. in lucrare se regasesc raspunsuri la intrebari diverse care acopera o paleta larga de probleme cu care se poate confrunta crestinul ortodox. Aflam de aici cuvinte de folos legate de creatie, de caderea omului, de rai si iad. Ni se vorbeste despre credinta, nadejde, dragoste si har. Viata plina de incercari a Preacuviosiei Sale, statornicia sa in nevointa si cunoastere, in rugaciune si cuvant, in traire vie si misiune evanghelica, pastorala au atras in jurul Sfintiei Sale numerosi calugari si credinciosi dornici de cuvant, de sfatuire, de calauza spre Hristos si de mantuire. Asa s-a facut ca, in aproape cinci decenii de activitate duhovniceasca, Parintele Cleopa a creat, fara sa stie cum, un curent ortodox traditional de innoire a vietii monahale si crestinesti in manastirile si parohiile din centrul si nordul Moldovei.

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2015
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
400
Limba:
Romana
Cod:
978-606-666-031-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie