Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Spiritualitate / Lumina Care stralucea in intuneric. Ultimele cuvantari - Mitropolitul Antonie de Suroj
Lumina Care stralucea in intuneric. Ultimele cuvantari - Mitropolitul Antonie de Suroj
de Mitropolitul Antonie de Suroj
(0 opinii)
Cod produs: 978-606-666-650-3
Autor: Mitropolitul Antonie de Suroj
Editura: Doxologia

Pret: 17,00 lei

Lumina Care stralucea in intuneric. Ultimele cuvantari - Mitropolitul Antonie de Suroj.Doxologia, 2018. Volumul cuprinde ultima serie de cuvantari tinute de Mitropolitul Antonie in Londra, i...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Lumina Care stralucea in intuneric. Ultimele cuvantari - Mitropolitul Antonie de Suroj
Lumina Care stralucea in intuneric. Ultimele cuvantari - Mitropolitul Antonie de Suroj

(0 opinii)

Pret: 17,00 lei

Lumina Care stralucea in intuneric. Ultimele cuvantari - Mitropolitul Antonie de Suroj.

Doxologia, 2018. 

Volumul cuprinde ultima serie de cuvantari tinute de Mitropolitul Antonie in Londra, intre 2001-2002. Aceste cuvantari pot fi vazute ca testamentul sau duhovnicesc. in ele, el da marturie, prin propria experienta, despre cat de important este ca omul sa stea cu credinta si sinceritate in fata lui Dumnezeu, fara sa ne ascundem in spatele perceptiei limitate pe care noi o avem fata de El, fata de lume si fata de noi insine. 

„Ce este credinta? Ce este neincrederea? Ce este indoiala? Poate sa fie cineva un credincios sincer si onest si sa puna la indoiala anumite lucruri? Poate cineva sa pretinda ca crede in Dumnezeu si sa zica: „Nu Te inteleg”? Aceasta a spus-o Iov acum multe secole – nu chiar cu aceleasi cuvinte, dar, izbindu-se de problemele vietii, L-a intre-bat pe Dumnezeu. Aceeasi intrebare a fost pusa acum nu mult timp de catre Staretul Siluan, care s-a luptat paisprezece ani sa darame zidul despartitor dintre el si Dumnezeu, iar la final, la capatul puterilor lui, cand nu-si mai gasea calea, a zis: „Doamne, Tu nu poti fi induplecat”. Iar in acel moment, ceva s-a rupt in el, o ultima impotrivire, o ultima speranta umana, si a devenit constient de prezenta lui Hristos. 

Cand incepem sa punem la indoiala ceea ce parea simplu si clar in alte momente, nu facem un pacat. Chiar as spune ca este dreptul vostru; ba si mai mult, este datoria voastra. El vrea ca noi sa intelegem, insa nu pretinde ca aceasta intele-gere sa fie desavarsita in orice moment al vietii noastre. Dum-nezeu nu vrea sa fie inconjurat de oameni creduli, ci de oameni care il cunosc indeajuns cat sa aiba incredere in El, in vremuri care le depasesc limitele cunoasterii lor”. 

citeste mai mult
Traducere:
Ioan-Lucian Radu
Editura:
An aparitie:
2018

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie