Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Lectia de poezie, Andrei Codrescu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,08 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Lectia de poezie, Andrei Codrescu - Editura Curtea Veche

Cititori romani, va dezvalui exclusiv secretul Lectiei de poezie. Cititorii americani nu-l cunosc, ei dezbat de cand a aparut cartea. Unii zic ca-s terorist, altii, ca practic am descoperit America. E vorba de ultimul meu curs de scriere poetica in engleza la Universitate. Dupa 25 de ani de pedagogie meticuloasa, mi-am dat permis de port-arma.

Le-am dat studentilor lectii extrem de periculoase, care ar fi fost interzise de Catedra si de Decanat daca ar fi stiut despre ce-i vorba. Studentii s-au inaltat la cerintele mele cu pasiune ingereasca. La cafenea, dupa fiecare zi de curs, am relatat precis si detaliat aventurile noastre pe taramul liric al Americii. Dupa ce a fost publicata cartea au izbucnit scandalul si controversa. Pana acum, n-am dezvaluit nimanui secretul: 

lectia mea de poezie americana n-a fost de fapt lectie de poezie americana. A fost lectie de poezie romana, predata in engleza de un poet american influentat de poezia franceza a lui Tristan Tzara, dadaist evreu din Moinesti. Acum stiti cu totii ca America n-a fost inca descoperita.

Andrei Codrescu

1 Aprilie 2014

Acest transilvan cu mustata bateau-mouche reuseste prin meditatie sa induca un apetit pentru subversiv — o medicina absolut necesara in zilele noastre de „fascism prietenos“.

Lawrence Ferlinghetti

in acest moment, Andrei Codrescu este marele poet al intalnirii dintre culturi, exceptional in capacitatea lui de a clarifica cu simpatie, intelegere si forta lirica nodurile concentrate dintre etica si imaginatie.

Kenneth Warren

Poezia lui Codrescu functioneaza pe numeroase niveluri: reportaje despre ce si cum este o viata de poet, mereu in curs de transformare, si in acelasi timp un raport detaliat despre viata rapid schimbatoare si tot mai complexa a secolului 21.

Larry Sawyer

Andrei Codrescu (1946) a trait in Romania pana la varsta de 19 ani. in 1989, dupa o absența de peste un sfert de secol, a revenit in țara pentru a relata de la fața locului evenimentele din decembrie 1989 si caderea regimului comunist, pe care le-a redat in Gaura din steag, declarata de New York Times „Notable Book of the Year“ (1991). Eseurile sale care analizeaza dezintegrarea comunismului au aparut intr-o serie de volume, inclusiv in The Disappearance of the Outside (1991), Zombification (1994) si The Dog with a Chip in His Neck (1996), ultimele doua la editura St. Martin’s Press. Andrei Codrescu este comentator la National Public Radio, fondator al publicației Exquisite Corpse: A Journal of Books & Ideas si a predat literatura la Louisiana State University in Baton Rouge. in Romania i-au fost traduse si publicate, de-a lungul anilor, mai multe volume, printre care: Domnul Teste in America (1993), Contesa sangeroasa, (1999), Mesi@ (1999, 2006), Casanova in Boemia (2005). La Curtea Veche Publishing, in ­seria „Andrei Codrescu“, au fost publicate pana in prezent Prof pe drum (2008), Gaura din steag. Povestea unei reveniri si a unei revoluții (2008), Ghid Dada pentru postumani. Tzara si Lenin joaca sah (2009) si Ay, Cuba! O calatorie socio-erotica (2012).

SPECIFICATII

Traducere Ioana Avadani
An aparitie 2014
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 160
Limba Romana
Cod 978-606-588-697-1