Laur
de Evgheni Vodolazkin
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7401
Autor: Evgheni Vodolazkin
Editura: Humanitas

Pret: 37,00 lei

Laur , Evgheni Vodolazkin - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina, Carte recomandata de Alex Dima, ca #librarpentruozi , in seara de miercuri, 18 mai, 2016. La Libraria Bizantina....
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Laur
Laur

(0 opinii)

Pret: 37,00 lei

Laur , Evgheni Vodolazkin - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina, Carte recomandata de Alex Dima, ca #librarpentruozi , in seara de miercuri, 18 mai, 2016. La Libraria Bizantina.

Carte recomandata de Alexandru Tomescu, in seara evenimentului #librarpentruozi , care a avut loc miercuri, 3 februarie 2016, la Libraria Bizantina. Carte recomandata de Horia-Roman Patapievici, in seara evenimentului #librarpentruoz i, care a avut loc miercuri, 18 februarie, 2015, la Libraria Bizantina. Considerat o capodopera a literaturii ruse actuale, bestsellerul Laur este de doua ori castigator al Premiului Bolsaia Kniga – Premiul intai si Premiul cititorilor – pe 2013.

A primit, in acelasi an, Premiul Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi). Este tradus in peste douazeci de tari. Amintind de filmul Andrei Rubliov si de romanul Numele trandafirului , bestsellerul Laur readuce la viata secolul al XV-lea, intr-o intriga strabatand timpul si spatiul, cu un personaj complex, care este pe rand vraci, nebun sfant, pelerin si calugar. Cu o scriitura de o simplitate rafinata, trecand firesc de la real la fantastic si de la cele lumesti la cele sfinte, cu un spirit liber in religiozitatea lui inteligenta, cu un umor subtil si o sensibilitate cuceritoare, Evgheni Vodolazkin ne ofera o carte de o mare frumusete si profunzime, pentru a ne spune o poveste tulburatoare, pe care o numeste „roman neistoric“. „Sunt lucruri despre care este mai usor sa vorbesti in contextul unei Rusii stravechi.

Despre Dumnezeu, de exemplu. Dupa parerea mea, legaturile cu El erau mai directe pe vremuri. Mai mult decat atat, pur si simplu existau. Acum natura acestor legaturi ii preocupa doar pe putini, si asta e nelinistitor. Sa fi aflat noi, din Evul Mediu incoace, vreun lucru complet nou, care sa ne permita sa ne relaxam?“ (Evgheni VODOLAZKIN)

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-689-779-5

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie