Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Kalist Monahul, ucenic al Sfantului Nicolae Velimirovici de Milivoie IOVANOVICI

0 opinii / Scrie o opinie
  • 19,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Milivoie IOVANOVICI

Kalist Monahul, ucenic al Sfantului Nicolae Velimirovici

Editura Predania

Carte editata in colaborare cu Asociatia „Asezamintele Sfantului Mare Mucenic Mina”

Traducere: Ruxandra LAMBRU

Pret 20,00 Lei

 

Extras/ Tineretea

Copil fiind, imi doream sa am un cal de culoarea corbului, arab pur-sange, cu coama lunga si stea alba in frunte. Visam cu ochii deschisi cum il calaresc, asa frumos si jucaus, prin sat sau inhamat la sareta, pe la targuri, prin fata oamenilor care sa ma invidieze. In vis ii vedeam ca aievea urechile mici si frematatoare, grumazul puternic, coama bogata, ii mangaiam trupul cald, acoperit cu par negru, matasos, ii auzeam nechezatul si ma vedeam stand mandru in saua cu ornamente stralucitoare. Cand ma rugam, ceream de la Dumnezeu sanatate pentru parinti si pentru fratii si surorile mele, iar pentru mine un cal de rasa.

Parintii au avut mult de furca cu mine, deoarece ii bateam pe copiii din sat si ma certam cu fratii si surorile mele. Odata, intr-un acces de manie, am lovit o fetita atat de tare, incat era cat pe ce sa-si dea sufletul. Ma strecuram fara teama printre cai sau boi si faceam multe nazbatii.

Pe atunci tineam toate posturile. Parintii mei erau oameni credinciosi, in special mama. Mergeam la slujba in fiecare Duminica. Ridicandu-i pe cei mici in brate, mama saruta usa bisericii, apoi icoanele. Noi, copiii mai mari, faceam la fel. Pe preot il respectam si ma temeam de el ca de Dumnezeu. Odata mi-am luat inima in dinti si, tremurand, l-am intrebat: „Parinte, nu-i asa ca n-o s-o lasi sa moara pe mama? Nu-i asa ca n-o sa moara?”