Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Jurnalul unei fete greu de multumit de Jeni ACTERIAN Editie integrala

0 opinii / Scrie o opinie
  • 78,75 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Jeni ACTERIAN
Jurnalul unei fete greu de multumit
Editie integrala
HUMANITAS, 2017, 2021
Colectia memorii | jurnale
Edite ingrijita, traduceri din franceza si engleza, prefata si note de S. Skultety
Pret 79,00 lei
 

Extras
26 iunie 1946/ p. 613
Progrese peste progrese. Mi-a telefonat azi dimineata. Am fost desteapta, foarte desteapta. Ce sa faci daca sunt desteapta?! Nu stiu precis inca in ce masura am reusit cu celebra mea scrisoare, dar e cert ca am reusit sa-i smulg carapacea. S-a umanizat Sanduc [Dragomir]. Si nu stiu precis daca multumirea mea de-acum se datoreste faptului ca s-a umanizat sau faptului ca nici de data asta „talentul” meu de a cunoaste oamenii n-a dat gres. Am simtit ca ma voi intelege cu omul asta, cu toate ca nimic din atitudinea lui nu te putea face sa conchizi asta. Am simtit, si dintr-asta nu se putea iesi. M-am incapatanat sa intind o punte spre el, prin orice mijloace. Am mers mai departe decat puteam vreodata sa-mi imaginez ca sunt in stare. Am facut o declaratie de dragoste. Eu, orgolioasa! Cred ca am facut-o de altfel, tocmai din orgoliu.
Sambata, 27 [ianuarie 1951]/ pp. 707-708
Cerut tov. Popescu, pentru a treia oara, sa se dea lucrurile la strung, sa se faca mobila. Cerut tov. Todoru sa se aduca recuzita. Adus model de imbracat fotoliile. Model masuta telefon. Repetat toata piesa, minus scenele tov. [Emil] Siritinovici, care a plecat la 12 fara 25, ca sa prinda acceleratul de Brasov. Aranjat pentru marti o repetitie lunga, de la 10 la 4 ½.
Riggs: haina de casa, pantofi negri, camasa; Tommy: haina, wigwam e la vopsit, pantofi; Harriet: ciorapi; Henderson: n-are trenci, plasa; May Howard: blana trebuie reparata; Felix: pulovar, ciorapi; Masters: n-are nimic; Allan: pantofi antilopa maro-inchis.