Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Jurnal 1935–1944, Mihail Sebastian - editia a II-a, revazuta

0 opinii / Scrie o opinie
  • 72,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Jurnal 1935–1944, Mihail Sebastian - editia a II-a, revazuta - Editura Humanitas

Capodopera a literaturii-document interbelice si una dintre cele mai tulburatoare si mai limpezitoare panorame ale vietii politice si artistice din Romania primei jumatati a secolului XX, Jurnalul lui Mihail Sebastian — obligat de vanturi istorice neprielnice sau de explicabile prudente sa astepte, vreme de cincizeci de ani, momentul primei sale aparitii publice — si-a castigat cu prisosinta locul printre cartile fundamentale ale literaturii romane. Publicarea sa a fost, aici si aiurea, o adevarata cumpana separatoare de credinte si convingeri. Sebastian isi incepe jurnalul sub semnul revelatiei apasatoare a alteritatii sale, care il proiecteaza intr-o realitate pe care crezuse ca o stapaneste. Se declanseaza, la el, o ampla criza sufleteasca si de constiinta, iar consemnarile — de-a lungul a zece ani — ale de-acum insinguratului diarist stau marturie a acestor tulburari launtrice, ca si a furtunilor ce bantuiau, in epoca, viata politica a tarii si a intregii Europe.

Asemenea Jurnalului lui Jeni Acterian, Jurnalul lui Mihail Sebastian este o „capodopera a litera¬turii experientei“ care nu a lasat — si nu va lasa — indiferent pe absolut nici un cititor. O carte de capatai pentru momente de cumpana, o opera care se citeste si, mai cu seama, se reciteste.

„Cartea aceasta merita sa stea pe acelasi raft cu Jurnalul Annei Frank si sa-si gaseasca la fel de multi cititori.“ (Philip ROTH)

„O capodopera plina de umanitate.“ (Paul BAILEY, Times Literary Supplement)

„O carte sclipitoare si obsedanta.“ (BBC History)

„Cutremurator, iscoditor si taios, Jurnalul lui Sebastian este mai mult decat o scriere esentiala pe tema razboiului si a Holocaustului: e un castig pentru patrimoniul intregii omeniri.“ (Literary Review)

Fotografia de pe coperta: Colectia Costica Acsinte, proiect initiat de Atelierele Albe si Muzeul Judetean Ialomita

SPECIFICATII

An aparitie 2016
Coperta Cartonata
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Nr. pagini 608
Limba Romana
Cod 978-973-50-5307-9