JEAN-Robert PITTE | Vin si divin
de JEAN-Robert PITTE
(0 opinii)
Cod produs: LB-2019-0203
Autor: JEAN-Robert PITTE
Editura: Baroque Books & Arts

Pret: 25,00 lei

JEAN-Robert PITTE    |    Vin si divinBaroque Books & Arts, 2018Seria In vino veritasTraducere din limba franceza de Ines HRISTEAPrefata de Valeriu STOICARevizie si adaptare de specialitate ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
JEAN-Robert PITTE | Vin si divin
JEAN-Robert PITTE | Vin si divin

(0 opinii)

Pret: 25,00 lei

JEAN-Robert PITTE    |    Vin si divin

Baroque Books & Arts, 2018

Seria In vino veritas

Traducere din limba franceza de Ines HRISTEA

Prefata de Valeriu STOICA

Revizie si adaptare de specialitate Catalin PADURARU

||||

Extras din prezentarea autorului (Colta)

Jean-Robert Pitte este presedinte al Academiei Vinului din Franta si presedinte al Societatii de Geografie, membru al Academiei de Stiinte Morale si Politice.

Din 2003 pana in 2008 a fost presedintele Universitatii Paris-Sorbona.

De la Istoria peisajului francez pana la Bordeaux-Bourgogne – pasiunile rivale, el realizeaza de treizeci de ani o ampla cercetare asupra geografiei gastronomiei si vinului.

Extras din Cuvant inainte

E simplu de inteles de ce o bautura vie, care, in plus, le ofera consumatorilor efecte atat de potente, ajunge sa stea la baza nasterii religiilor, adica a credintelor si ritualurilor care ii leaga pe oameni de zei. Mai mult, religiile greaca si romana unesc vinul cu un zeu major din panteonul fiecareia: Dionysos si Bachus.

Veritabila revolutie care e reprezentata de nasterea monoteismului iudaic se desfasoara in rauri de vin  si e punctata de cateva episoade importante de betie sacra. Apoi crestinismul mai face un pas, impunand euharistia, adica unirea lui Dumnezeu si a oamenilor prin comuniunea cu trupul si sangele lui Hristos, inchipuite sub forma de paine si vin: Hoc est enim sanguis meus. Inzestrata cu asemenea virtuti, bautura divina insoteste asadar raspandirea noii religii. Exista insa doua elemente care o limiteaza: islamul, care, dupa cateva ezitari, hotaraste sa surghiuneasca licoarea ca fluviu in lumea de dincolo, si orezul.

967(3)

citeste mai mult
Traducere:
Traducere din limba franceza de Ines HRISTEA
An aparitie:
2018

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie