Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Jane Eyre

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Charlotte BRONTE - Jane Eyre

CORINT BOOKS, 2015

Colectia Clasici ai literaturii universale

Traducere din limba engleza de Mirella ACSENTE

Prefata de Cornel Mihai IONESCU

 

Extras/ Volumul I, Capitolul I

NU PUTEAM IESI LA PLIMBARE IN ACEA ZI. Adevarat, hoinarisem vreo ora de dimineata printre tufisurile desfrunzite, dar dupa cina (cand nu avea invitati, doamna Reed cina devreme), vantul rece de iarna adusese nori atat de intunecati si o ploaie atat de patrunzatoare, incat nici nu mai putea fi vorba sa iesim afara.

M-am bucurat, caci nu-mi placusera niciodata plimbarile lungi, in special in dupa-amiezile friguroase; mi-era groaza de intoarcerea acasa in amurg, cu degetele inghetate, cu inima grea din cauza dojenilor lui Bessie, doica, si umilita de constiinta inferioritatii mele fizice fata de Eliza, John si Georgiana Reed.

Cei trei – Eliza, John si Georgiana – erau acum adunati in salon in jurul mamei lor. Ea statea intinsa pe o canapea langa foc si parea cu desavarsire fericita avandu-i langa ea pe scumpii ei (care pe moment nu se certau si nici nu plangeau). Pe mine nu ma inclusese in grupul lor, spunand ca „regreta ca e nevoita sa ma tina deoparte; dar pana va auzi de la Bessie si va vedea cu propriii ei ochi ca ma straduiam cu sinceritate sa fiu intr-o dispozitie mai prietenoasa si mai potrivita unui copil, sa ma port mai placut si mai vioi – mai deschis, mai firesc decat acum -, trebuie sa ma lipseasca de privilegiile de care se bucura doar copilasii multumiti si ferciti”.

„Ce spune Bessie ca am facut?” am intrebat eu.

„Jane, nu-mi plac cei care gasesc nod in papura si pun tot soiul de intrebari; si pe urma, un copil nu are voie sa vorbeasca asa cu cei mari. Asaza-te undeva; si pana ce vei putea vorbi asa cum trebuie, nu mai scoate nici un cuvant.”

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Limba Romana
Cod 978-973-135-760-7