Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Iuda

0 opinii / Scrie o opinie
  • 32,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Iuda , Amos Oz - Editura Humanitas Carte recomandata de Mircea Cartarescu, ca #librarpentruozi , in seara de miercuri, 11 mai, 2016.

La Libraria Bizantina Roman al devenirii si o sofisticata poveste de iubire, Iuda repune in discutie, din perspectiva etica, politica si istorica, figura tradatorului si conceptul de tradare. O realizare literara de proportiile unei simfonii, Iuda imbina un subiect pasionant cu reflectii indraznete asupra evenimentelor istorice care au determinat, pe de o parte, relatiile dintre evrei si crestini si, pe de alta parte, cele dintre Israel si lumea araba. in decorul neprietenos al unui Ierusalim iernatic de la inceputul anului 1960, tanarul Shmuel Asch intelege ca viata lui are nevoie de o schimbare.

Dezamagit in urma unei povesti de dragoste incheiate brusc si sclav al unei vieti studentesti lipsite de satisfactii, el hotaraste sa se izoleze in casa veche a unui batran intelectual infirm, a carui nora il angajeaza pentru a-i tine acestuia companie cateva ore in fiecare zi. Ceea ce nu stie Shmuel este ca traiul intre zidurile groase ale casei de la marginea orasului vechi, alaturi de doi oameni apartinand parca altor vremuri, nu face decat sa-l reconecteze la viata, pregatindu-l pentru ceea ce-l asteapta cu adevarat. El descopera treptat toate fatetele iubirii si ale sacrificiului, pe masura ce desface taina celor in casa carora locuieste.

Sursa: www.humanitas.ro

SPECIFICATII

Traducere Marlena Braester
An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 296
Limba Romana
Cod 978-973-779-023-8