Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Irving STONE | Comoara grecilor

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Irving STONE    |     Comoara grecilor

Sofia si Heinrich SCHLIEMANN

POLIROM, 2011, 2014

Traducere din limba engleza si note de Doina RACOVICEANU

||||

I. Trebuie sa crezi, 1/ e x t r a s

Le ajuta pe fetele din sat sa impodobeasca icoana sfantului Meletie cu margarete, crizanteme tarzii si skyllakia, pe care le asezau in jurul raclei din mijlocul bisericutei, in vederea apropiatei sarbatori. Marigo, sora ei cea mica, se napusti cu rasuflarea in biserica taiata si striga:

„Sofia! A sosit americanul! Admiratorul tau, domnul Schliemann!”

Speriata, cu bratele subtiri ridicate in aer, fiindca tocmai aranjase o ghirlanda pe unul din pereti, n-a putut decat sa sopteasca:

„A venit? Dar il asteptam abia sambata.”

„Se poate, dar este in gradina noastra, in carne si oase si bea limonada. L-a adus unchiul Vimpos. Mama a spus sa te grabesti!”

„Vin imediat! Spune-i mamei ca mai intai ma spal si-mi schimb rochia.”

Marigo o zbughi pe usile duble de lemn, impodobite cu ramuri de mirt si aracee. Sofia puse florile jos si ramase in picioare pe carpetele noi si frumoase, cu modele geometrice multicolore, tesute de mana, pe care le adusesera fetele de acasa, pentru a le pune in locul celor vechi si saracacioase ale bisericii. Celelalte fete se oprisera si ele din lucru si o priveau cu o curiozitate fatisa. Pana nu demult fusesera tovarasele ei de vacanta, cu care se imprietenise cand familia ei venise la Colonos, la un kilometru jumatate de Atena. Familia Engastromenos avea o casa de vara in suburbia racoroasa si umbrita de copaci.

SPECIFICATII

An aparitie 2011, 2014