Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Iocan - revista de proza scurta anul 1 / nr. 1

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:CFAU-2704
  • Editura: Vellant
  • 24,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

I o c a n | REVISTA DE PROZA SCURTA anul 1/ nr. 1 Editor: Editura VELLANT

Colegiul redactional: Cristian TEODORESCU, Florin IARU, Marius CHIVU Responsabil de numar: Florin IARU CAPOTE/ YEATS/ RHODES/ BADICA/ SERBAN/ GEORGESCU GROZA/ RAILEANU/ BRANISTE/ MOISE/ ALEXANDRESCU/ GHERASIM/ LAZARESCU/ TZELE/ CORCHES/ STEFAN/ PLESA/ TURCUS/ CHIMOIU/ STERE/ NICOLAE/ BANULESCU Florin IARU | Cine, ce, unde si cum Cine? Iocan, revista de proza scurta, a pornit din capul unor scriitori. Au complotat la alcatuirea ei Cristian Teodorescu, Marius Chivu si subsemnatul. Pe parcurs, Dan Plesa a gasit varianta pe hartie, din partea editurii Vellant, iar pentru gloria mondiala s-a inhamat Anca Fronescu. Ce?

Proza.Proza scurta.Cum ai spune Bond. James Bond. Sint atat de multe talente care nu au iesire la mare, adica la publicare, si care sint amenintate cu disparitia, ca te napadeste melancolia. Editurile – reticente, publicul – indiferent. Dar paginile celor care semneaza in acest prim numar, scriitorii contemporani cunoscuti sau nu, va vor oferi o vie, surprinzatoare si rapida viziune a prezentului. Este proza in toata puterea cuvantului, scrisa profesionist, fara complexul romanesc de inferioritate-superioritate.I ocan garanteaza acestor talente, incepand de azi, un loc sub soare, si poate, unul secret in inima cititorului. Textele se citesc repede si se tin minte mult timp. Apoi, publicul, fireste. Nimic fara el. Iar daca publicul ne va iubi, vom beneficia, poate, de un interes mai viu al editurilor. Simplu. Unde?

Din Bucuresti, trimetrial, catre librarii, chioscuri, gari si aeroporturi. Dar si in metrou, in autobuz, oriunde cititorul isi acorda ragazul sa evadeze cinci minute. Cum? Toate planurile si toate ideile n-ar valora nici cat o ceapa degerata, daca am neglija partea temeinica. Pe scurt, continutul. Si iata cum: la inceput, autori straini, cu texte inedite. Apoi, grosul: scriitori romani contemporani de toate soiurile, varstele, tendintele si stilurile. Pentru ca iocannu are pretentia unui demers teoretic, ci practic. Ce urmarim e literatura bine scrisa. Iar la sfarsit, pentru ca sintem in Romania, retiparim un autor roman clasic, dar uitat, ca sa se inteleaga ca nu venim de nicaieri. Aceasta e sectiunea restituiri.Asta e tot.Sa intre in scena autorii!

SPECIFICATII

An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 16,5 x 20 cm
Nr. pagini 160
Limba Romana
Cod 9772501636163