Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Teologie dogmatica / Inviere si viata. Eshatologia in invatatura Sf. Grigorie Palama - Pr. Porphyrios Georgi
Inviere si viata. Eshatologia in invatatura Sf. Grigorie Palama - Pr. Porphyrios Georgi
de Pr. Porphyrios Georgi
(0 opinii)
Cod produs: C1270
Autor: Pr. Porphyrios Georgi
Editura: Andreiana

Pret: 14,49 lei

Cuvinte din Scripturi, Pr. Gheorghe Streza - Editura AndreianaAparuta cu binecuvantarea inaltpreasfintitului Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, lucrarea are cinci ...
citeste mai mult

Inviere si viata. Eshatologia in invatatura Sf. Grigorie Palama - Pr. Porphyrios Georgi
Inviere si viata. Eshatologia in invatatura Sf. Grigorie Palama - Pr. Porphyrios Georgi

(0 opinii)

Pret: 14,49 lei

Cuvinte din Scripturi, Pr. Gheorghe Streza - Editura Andreiana

Aparuta cu binecuvantarea inaltpreasfintitului Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, lucrarea are cinci parti: „Vechiul Testament pedagog spre Hristos“, „Predici la duminicile de peste an“, „Predici la unele sarbatori bisericesti“, „File de jurnal“ si „File de acatist. Ganduri din gradina Sfintelor Scripturi“. Fiecare parte a volumului deschide un nou capitol din viata parintelui Streza, in care studiul, predicarea Evangheliei si creatia literara se imbina armonios.

Dragostea fata de Sfintele Scripturi

Prima parte a lucrarii reda continutul tezei de licentiere in Teologie a parintelui Gheorghe Streza, cu un subiect legat de Vechiul Testament. Tema „Vechiul Testament - pedagog spre Hristos“ l-a pasionat pe autor, dupa cum insusi marturiseste in Prefata primului capitol, inca de la inceputul studiilor teologice.

„intelegand adevarata valoare a Vechiului Testament, rosturile, foloasele sufletesti si teologice ale studiului Vechiului Testament, atras fiind si pasionandu-ma aceasta disciplina, am ales pentru teza de licenta acest subiect, pe care l-am indragit de cand eram elev seminarist“, spune autorul.

Predicile din urmatoarele doua parti ale volumului sunt adunate tematic si sunt intitulate in parte intr-un mod sugestiv si sintetic.

Amintim doar cateva titluri: „Credinta - act teandric“, „Crucea - bucurie la toata lumea“, „implinirea proorociilor despre Hristos“, „Dorul dupa mantuire“, „Existenta diavolului si izbavirea de puterea lui“ sau „Despre preotie“.

Lucrarea contine si doua titluri de „File de Jurnal“, prima dedicata sfintirii Bisericii „Sfantul Gheorghe“ din Nou Roman, judetul Sibiu, unde parintele Streza a fost paroh, si cea de-a doua consemnare este legata de o meditatie asupra inteligentei umane, dar oferit de Dumnezeu.

Frumoasele versuri din „Psalm“, „Ruga doar tie“, „Model“ sau „Trezvie“ vor delecta, la final, cititorii ce vor rasfoi lucrarea parintelui Gheorghe Streza.Inviere si viata. Eshatologia in invatatura Sf. Grigorie Palama - Pr. Porphyrios Georgi - Editura Andreiana

Daca intreaga istorie a gandirii filozofice binzatine ar trebui receptata ca o serie de sinteze dinamice, atunci, pe buna dreptate, invatatura Sfantului Grigorie Palama poate face obiectul unei astfel de sinteze.

Lucrarea de fata, sustinuta ca teza de doctorat in teologie, la catedra de Teologie Dogmatica a Facultatii de Teologie a Universitatii „Aristotel” din Tesalonic (Grecia), in anul 2007, sub indrumare profesorului Dmitrios Tselengidis, publicata in anul 2010, reprezinta un reusit demers de sistematizare a invataturii eshatologice a distinsului Arhiepiscop isihast al Tesalonicului. 

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2015
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
17 x 24 cm
Nr. pagini:
240
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8602-33-2

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie