Libraria Bizantina / Carte / Religie / Carti duhovnicesti / Intrebari si raspunsuri. In pragul bisericii - Ieromonah Macarie Marchis
Intrebari si raspunsuri. In pragul bisericii - Ieromonah Macarie Marchis
de Ieromonah Macarie Marchis
(0 opinii)
Cod produs: 978-606-550-328-1

Pret: 12,00 lei

Ieromonah Macarie Marchis  |Intrebari si raspunsuri. Editura Egumenita, 2018. Traducere din limba rusa: Florentina Cristea. Extras din Prefata – Constiinta sau Crucea, arborata deasupra oras...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Ieromonah Macarie Marchis  |Intrebari si raspunsuri. 

Editura Egumenita, 2018. 

Traducere din limba rusa: Florentina Cristea. 


Extras din Prefata – Constiinta sau Crucea, arborata deasupra orasului

O surpriza lingvistica: cuvantul grecesc “polemos” inseamna razboi, vrajmasie, noi, insa, purtam discutii polemice pentru pace in societate, in familie si in sufletul nostru. Vrajmasa este, dimpotriva, tacerea surda, aroganta si indiferenta. Fireste ca polemica nu trebuie sa aiba vreo legatura cu nemultumirea, cu jignirea sau cu supararea.

Nu demult in Ivanovo s-a desfasurat o polemica cu privire la construirea unei biserici in apropierea parcului orasenesc: locul acesta este destinat, chipurile, recreerii populatiei, nu rugaciunile “binecredinciosilor frati si surori”, populatia, care vine sa se recreeze aici, din pricina acestei vecinatati, sufera o pierdere irecuperabila, si parcul trebuie inchis. Unui cititor atent, insa, asemenea obiectii ii starnesc, in primul rand, bucurie si un val de optimism. Si vom explica acum de ce.

Destul de departe (desi in conditiile globalizarii distantele nu joaca nici un rol), pe litoralul din statul New Jersey exista oraselul Atlantic City. Oraselul nu se remarca prin nimic, afara de sirul de cladiri inalte, aflate in afara sa, chiar la marginea oceanuluio. Acest complex de hoteluri cu cazinouri, restaurante, baruri, bordeluri si tot felul de localuri – intr-un cuvant, cu toate aceste servicii, care cu atata insistenta sunt prezentate concetatenilor nostri in paginile ziarelor, in reclamele, lipite pe panouri, ziduri, garduri si stalpi. Cu alte cuvinte, inaintea noastra se afla liderul in ceea ce priveste recreerea publicului, care este egal cu industria mondiala a divertismentului.

Si ce credeti? Marfa spirituala aici este la mare cinste, nefiind cu nimic mai prejos de jocurile de noroc, de desfraul sexual si de alcool. Si, oare, usor este fara ajutorul unui astrolog sa hotarasti pe ce carte sa pui o parte sau alta din veniturile tale muncite sau nemuncite?

citeste mai mult
Autor:
Ieromonah Macarie Marchis
Editura:
Egumenita
An aparitie:
2018

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie