• Inchisoarea noastra cea de toate zilele, vol. I
    Inchisoarea noastra cea de toate zilele, vol. I

    Inchisoarea noastra cea de toate zilele, vol. I ...

Cod produs: CIAR-764

Inchisoarea noastra cea de toate zilele, vol. I

Autor: Ion Ioanid

Inchisoarea noastra cea de toate zilele, vol. I, de Ion Ioanid, volum aparut la editura Humanitas Arestat pentru prima oara in 1949, anchetat si eliberat curand, arestat din nou in 1952 si c...

Pret: 47,20 lei

Cantitate:

Inchisoarea noastra cea de toate zilele, vol. I, de Ion Ioanid, volum aparut la editura Humanitas

Arestat pentru prima oara in 1949, anchetat si eliberat curand, arestat din nou in 1952 si condamnat la douazeci de ani de munca silnica pentru „uneltire impotriva statului“, Ion Ioanid a trecut prin aproape toate inchisorile comuniste din Romania, cunoscand, odata cu teribila pedeapsa a privatiunii de libertate, toate ororile unui regim de detentie violent si abuziv. Dupa un „stagiu“ la Vacaresti si la Jilava, ajunge in minele de la Cavnic, unde organizeaza spectaculoasa evadare care il va aduce in Bucuresti in vara lui 1953.

Prins de haitasii Securitatii chiar in centrul orasului, este dus la penitenciarul din Oradea si pus in lanturi. Desi reconstituie o tragica peregrinare, desi face un recurs dureros la memorie, nici o urma de patetism, nici o nota de patima, nici o tendinta de literaturizare ieftina nu isi gasesc locul in acest adevarat roman-fluviu, scris de cel pe care criticii l-au numit „un Soljenitin roman". Inchisoarea noastra cea de toate zilele apare, dupa zece ani, din nou la Humanitas, in trei volume, intr-o editie care reia textul revazut si adaugit de Ion Ioanid.

Autor:
Ion Ioanid
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
9789735042042

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua