Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

In numele Tatalui de Vlad MITRIC-CIUPE

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Vlad MITRIC-CIUPE
In numele Tatalui. Supravietuire si integrare socioprofesionala in familiile arhitectilor detinuti politici din Romania comunista
Editura Vremea, Bucuresti – 2017
Colectia FID - Fapte, Idei, Documente
Prefata de Flori BALANESCU
Pret 25,00 Lei

 

Extras/ Ana Puschila (n. 1944)/ pp. 76-77
In concluzie...
Mie mi-a spus tata o treaba si asta merita s-o dai. Desi in scoala unii erau legionari si unii comunisti, era armonie, de sfarsitul anilor ’30 vorbesc. Nici macar Damian nu si-a imaginat ca o sa se ajunga la ce s-a ajuns, la teroarea asta. Fiecare le avea pe ale lui, Damian avea orgoliul, dar nu si-au imaginat. Mergandu-se pe linia asta, nu s-a mai putut da inapoi, au fost sub vremi. Multi nu erau comunisti din convingere, Papitica Manciulescu avea in coltul strazii un cizmar care l-a convins sa nu stiu ce..., asa s-a facut el ilegalist. Tata avea niste scrisori de la el, cand erau in armata, si tare rau imi pare ca le-a distrus, a ars tot. nu stiu daca e pacat. Ideea e asta! Ei se aveau bine si nu-si puteau imagina la ce se va ajunge. Intre ei era alta relatie decat ce-a fost mai apoi. Daca este sa fim sinceri, lucrurile s-au degradat teribil cand au venit consilierii sovietici, nu aici, intre romani. Uite Rabinovici asta, de care ti-am povestit, erau prieteni atat de buni. Cand a fost ce-a fost in 1989, mama si cu tata erau foarte tristi si spuneau: Noi am mai trait lucrurile astea, cu referire la ceea ce astazi se numeste Rebeliunea legionara, din 1941. Turma, stii?  
Singurul lucru care mi se pare foarte important era un istoric pe care nu mai stiu cum il cheama, Buzatu parca, care a fost in URSS imediat dupa 1990. A venit de acolo si a spus ca pe Iorga l-a omorat NKVD-ul.