Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Marturisitori / In cautarea Raiului promis. Mistici din Carpati
In cautarea Raiului promis. Mistici din Carpati
de Vasile Andru
(0 opinii)
Cod produs: CTD-2048
Autor: Vasile Andru
Editura: Eikon

Pret: 26,97 lei

In cautarea Raiului promis. Mistici din Carpati, de Vasile Andru - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina Romanii, in exprimarea lor spirituala, sunt mai curand moderati, feri...
citeste mai mult

In cautarea Raiului promis. Mistici din Carpati
In cautarea Raiului promis. Mistici din Carpati

(0 opinii)

Pret: 26,97 lei

In cautarea Raiului promis. Mistici din Carpati, de Vasile Andru - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina

Romanii, in exprimarea lor spirituala, sunt mai curand moderati, feriti de extreme mistice. Dintre cele doua faze ale cautarii desavarsirii – asceza si mistica – la romani a predominat totusi a doua faza. Dintre cele doua Raiuri (al simturilor si al harului) multi s-au invrednicit de al doilea... S-a scris putin si fara rasunet pe tema aceasta.

Mari personalitati harismatice din spatiul carpato-danubian nu sunt cunoscute, valorizate. „N-am avut scriitori... de aceea fapta noastra nu-i stiuta”, ne spunea cu obida un atonit roman. Cartea de fata s-a constituit in circa 15 ani. O „ciorna” a ei s-a publicat cu ani in urma, in 1998, cu titlul Mistici din Carpati si alti oameni slaviti din istoria mantuirii , 160 de pagini; iar capitolul cu titlul formulat proustian si miltonian, In cautarea Raiului pierdu t, s-a publicat si in reviste, 1997. Cartea poate fi citita ca o suita de naratiuni hagiografice. Sau ca un roman soteriologic, non-fictiv. Iar drept incheiere, un aforism filocalic: „Raiule, noi te putem dobandi, dar nu te putem intelege.” (Vasile ANDRU)

citeste mai mult
Autor:
Editura:
An aparitie:
2009
Limba:
Romana
Cod:
9789737572387

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie