Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Imaginea sperantei de Monica PILLAT, Vasile BANESCU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Monica PILLAT, Vasile BANESCU

Imaginea sperantei

Poteci catre Dumnezeu

Editura Eikon, Bucuresti – 2018

Prefata de Ioan STANOMIR

Pret 25,00 Lei

 

Extras/ Prefata

Intalnirea dintre Monica Pillat si teologul si jurnalistul crestin Vasile Banescu este materia din care se hraneste cartea de fata. Ea este, simultan, un indreptar de traire crestina, un roman de familie si o reflectie in marginea istoriei teribile a veacului trecut. In economia ei, aceste dimensiuni sunt inseparabile: arhitectura cartii aduce la un loc, simbolic, memoria familiei si memoria comunitatii, ca o alternativa la uitarea care ii tenteaza pe atatia dintre contemporanii nostri.

Cartea de dialog este o meditatie in marginea Cuvantului Crestin, caci Monica Pillat este unul dintre intelectualii pentru care divortul dintre ratiune si credinta este de neimaginat. Monica Pillat este, asemeni celor din familia Pillat de dinaintea sa, un spirit inradacinat, senin, in linia traditiei. Iar pentru ea chipul  traditiei este cel al libertatii si al credintei.

Vocea Monicai Pillat este vocea martorului care nu poate abdica de la misiunea pe care o socoate esentiala in ordinea biografiei sale, aceea de a conserva si a face sa treaca mai departe nucleul de decenta exemplara si de umanitate al familiei Pillat. Gratie Monicai Pillat, tot ceea ce parea pierdut este recuperat, caci pasiunea care o anima este pasiunea ivita din solul solidaritatii cu un destin, cel al tatalui ei. Si poate ca de aceea confesiunile Monicai Pillat, in acest dialog cu Vasile Banescu, dialog la care se adauga si istoricul literar si exegetul George Ardeleanu, sunt dominate de acea emotie unica pe care o regasim in fiecare dintre textele prin care amintirea lui Dinu Pillat este convocata.