In exclusivitate la Editura Bizantina - Epistolele lui Gheron Iosif Isihastul

Icoana Sfantul Cuvios Iosif Isihastul - Icoana cu foita de aur si matase, pe lemn (reproducere)

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:IM_0035
  • Autor: Atelier
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Reproducere a icoanei Sfantului Cuvios Iosif Isihastul, icoana cu foita de aur si matase, pe lemn (metaxotipie). 

De unde provine icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul?

Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul provine de la Manastirea Vatopedi, Sfantul Munte Athos, Grecia. Aceasta icoana cu foita de aur, pe panou de lemn, este o reproducere de cea mai buna calitate a icoanei pictate original de parintii de la Sfanta Mare Manastire Vatopedi, dupa traditia bizantina. 

Pomenirea Sfantului Cuvios Iosif Isihastul are loc pe 28 august, dupa Calendarul Nou. Potrivit marturiilor ucenicilor sai, Cuviosul Iosif s-a mutat la ceruri in data de 15 august, chiar de praznuirea Adormirii Maicii Domnului (conform Calendarului Vechi). La Manastirea Vatopedi, parintii il praznuiesc in data de 16 august pe rit vechi, la o zi dupa Praznicul Adormirii Maicii Domnului. 

Tehnica realizarii icoanei Sfantului Cuvios Iosif Isihastul se numeste metaxotipie si intruneste unele dintre elementele pe care le regasim si in arta pictarii de icoane bizantine: icoanele au foita de aur, icoanele sunt realizate cu pigmenti (culori)  naturali pe panou din lemn, icoanele sunt vernisate. Metaxotipiile rezista in timp la fel de bine ca icoanele pictate. 

Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul vine in patru formaturi (dimensiuni), cu agatatoare de perete si cu suport pentru masa: icoana format A3, icoana format A4, icoana format A5 si icoana format A6. 

Preturi pentru icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul, in functie de format: 

Icoana format A6 - pret 125 lei 

Icoana format A5 – pret 285 lei

Icoana format A4 – pret 470 lei

Icoana format A3 – pret 720 lei. 

Are certificat de autenticitate icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul? Toate icoanele au imprimat pe spate certificatul de autenticitate. 

Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul poate fi comandata online aici, cu un simplu click, in aceasta pagina, selectand formatul (dimensiunea) dorit. Livrarea icoanelor cu foita de aur, pe lemn se face, de regula, de pe o zi pe alta, in orice localitate de pe cuprinsul Romaniei. 

Pentru cei care vor sa ne viziteze magazinul de icoane ortodoxe, va asteptam in magazinul nostru de icoane din Bucuresti, Strada Bibescu Voda, nr. 20, Sector 4. 

De ce facem acest demers?

Acum orice credincios are in sfarsit posibilitatea de a putea cumpara si aseza in propriul camin o reproducere de calitate a unei icoane ortodoxe la care are evlavie. Mai mult, credinciosul are privilegiul de a-si imbogati casa cu o reproducere a uneia dintre icoanele bizantine de la Sfanta Mare Manastire Vatopedi, din Sfantul Munte Athos, Grecia. 

Pe langa acest aspect, vorbim si despre latura financiara. Icoanele cu foita de aur si matase, pe lemn – metaxotipiile – sunt si vor fi intotdeauna mai accesibile ca pret, in comparatie cu icoanele pictate pe lemn, cu sau fara foita de aur. Acum oricine are posibilitatea sa aiba acasa, la loc de cinste, icoana la care are evlavie.

SPECIFICATII

Autori Atelier