Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Hristos prietenul clipelor de grea incercare de Georges Barbarin

0 opinii / Scrie o opinie
  • 15,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Georges BARBARIN - Hristos, prietenul clipelor de grea incercare

Editura Bizantina

Extras din Nota editorului

Propunem cititorilor nostri o scriere nu foarte ampla, dar extrem de bogata in continutul ei. Ea se inscrie in seria de lucrari duhovnicesti, in spiritul volumelor anterioare tiparite la Editura Bizantina, cum sunt Marturii din viata monahala, Jurnal duhovnicesc si altele.

Textul de fata se asaza intr-un ethos ortodox curat, structurat pe chemarea la o smerenie (umilinta, in limbajul cartii) multifunctionala (interioara, deplina, cat si in expresia exterioara). Aceasta expresie in trup a umilintei ni se pare a fi esentialul calitativ al lucrarii.

Prin prisma smereniei se pot preintampina multe din neajunsurile vietii noastre. Se poate iesi, spre exemplu, din pesimism, care are in strafundurile sale si o doza de prea mare incredere in modul propriu de evaluare a realitatii: „Sunteti pesimisti pentru ca viata voastra nu are un scop, pentru ca sunteti izolati chiar in sanul propriei voastre familii si pentru ca ati luat obiceiul de critica totul, de a vedea incercare in orice”.

In mesajul cartii se urmareste predarea integrala a vietuirii noastre lui Hristos, Prietenul clipelor de grea incercare, prin dobandirea unei stari de intensa smerenie. In acest duh se primesc multe din lucrarile „fundamentale” ale eului nostru: deznadejdea, abuzurile, defectele fizice, durerile si suferintele, angoasa in fata neprevazutului si a viitorului, saracia, etc.

SPECIFICATII

Limba Romana
Cod 973-9492-08-8