Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Iconografie / Hierotypos. Teologia icoanei dupa Sfintii Parinti
Hierotypos. Teologia icoanei dupa Sfintii Parinti
de Georgios KORDIS
(0 opinii)
Cod produs: WST-223
Autor: Georgios KORDIS
Editura: Bizantina

Pret: 45,00 lei

Georgios Kordis, Hierotypos. Teologia icoanei dupa Sfintii Parinti, Editura Bizantina, 2011. O noua carte a cunoscutului pictor si teolog grec Georgios KORDIS, autorul lucrarii Ritmul in pic...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Hierotypos. Teologia icoanei dupa Sfintii Parinti
Hierotypos. Teologia icoanei dupa Sfintii Parinti

(0 opinii)

Pret: 45,00 lei

Georgios Kordis, Hierotypos. Teologia icoanei dupa Sfintii Parinti, Editura Bizantina, 2011. 

O noua carte a cunoscutului pictor si teolog grec Georgios KORDIS, autorul lucrarii Ritmul in pictura bizantina (Editura Bizantina, 2009). O lucrare despre teologia icoanei, fundamentata pe o noua exegeza a textelor Sfintilor Parinti Rasariteni care se ocupa cu acest subiect, mai ales in perioada post-iconomaha, pornind de la convingerea ca ”cel mai sigur mod de a explica icoana este raportarea la izvoarele bizantine patristice care vorbesc despre expresia plastica a Ortodoxiei”. 

Cartea aduce corective serioase lucrarilor similare de pana acum (vezi lucrarea clasica a lui L. Uspensky) plecand de la teza ca ”aceasta ermineutica este necunoscuta in gandirea patristica si in general in cea ortodoxa, creeaza multe probleme si conduce la impasuri serioase.” Hierotypos confirma pozitia originala si curajoasa a profesorului Georgios Kordis in dezbaterea privitoare la pictura bisericeasca ortodoxa si-l consacra pe acesta in randul celor mai avizati teoreticieni ai icoanei in spatiul ortodox si nu numai. 

citeste mai mult
Editura:
Limba:
Romana
Cod:
6422752000925

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie