Gramatica muzicii psaltice bisericesti
de Lungu Nicolae, Costea Grigore
(0 opinii)
Cod produs: C1529
Autor: Lungu Nicolae, Costea Grigore
Editura: Institutul Biblic si de Misiune Ortodoxa

Pret: 25,11 lei

Gramatica muzicii psaltice bisericesti, de Lungu Nicolae, Costea Grigore - carti muzica psaltica Libraria BizantinaStudiu comparativ cu notatia liniara alcatuita si tiparita in 1951 de Confe...
citeste mai mult

Gramatica muzicii psaltice bisericesti
Gramatica muzicii psaltice bisericesti

(0 opinii)

Pret: 25,11 lei

Gramatica muzicii psaltice bisericesti, de Lungu Nicolae, Costea Grigore - carti muzica psaltica Libraria Bizantina

Studiu comparativ cu notatia liniara alcatuita si tiparita in 1951 de Conferentiar universitar Nicolae C. Lungu, Preot profesor Grigore Costea si Profesor Ion Croitoru corectata, adaugita si din nou redactata de Preot profesor univ. dr. Nicu Moldoveanu.

Din nota editoriala:

”De peste saizeci de ani, Gramatica muzicii psalticeeste unicul manual oficial, folosit in invatamantul teologic - seminarial si universitar - si nu numai, constituind o sinteza, pe intelesul tuturor, a Teoreticoanelor, Propediilor sau Gramaticilor de muzica psaltica bisericeasca, aparute inainte de 1951.

Dupa cativa ani, mai precis in 1971, a aparut, sub semnatura eminentului muzician bizantinist, arhidiaconul profesor Grigore Pantiru (1905-1981), cartea intitulata: Notatia si ehurile muzicii bizantine, care in prima parte contine o propedie a cantarii vechi bizantine, iar in a doua parte o gramatica a muzicii psaltice hrysantice, adica aceasta practicata de noi astazi.

Ambele sunt foarte bune pentru cei ce studiaza mai aprofundat, atat muzica veche bizantina cat si cea psaltica. Toate sunt de folos, insa Gramatica muzicii psaltice se prezinta de la inceput sub forma de manual, accesibil tuturor celor care vor sa invete a canta bisericeste, de pe carti oficiale, bine alcatuite pe ambele notatii muzicale, destianate incepatorilor de la Scolile de cantareti bisericesti si celor de la Seminarele Teologice-Liceale si monahale si tuturor celor interesati de aceasta frumoasa muzica de factura bizantina, dar de plamada autohtona romaneasca.”

citeste mai mult
Limba:
Romana
Cod:
978-973-616-357-9

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie