Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Eseistica / Glenn BECK | IslamISm. Planul secret de creare a califatului
Glenn BECK | IslamISm. Planul secret de creare a califatului
de Glenn BECK
(0 opinii)
Cod produs: LB-2019-0773
Autor: Glenn BECK
Editura: Corint

Pret: 29,90 lei

Glenn BECK    |    IslamISm    Planul secret de creare a califatuluiEditura Corint, 2016Colectia Istorie - coordonata de Lavinia BETEATraducere din limba engleza de Sorin SERBPrefata de Teod...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Glenn BECK | IslamISm. Planul secret de creare a califatului
Glenn BECK | IslamISm. Planul secret de creare a califatului

(0 opinii)

Pret: 29,90 lei

Glenn BECK    |    IslamISm    Planul secret de creare a califatului

Editura Corint, 2016

Colectia Istorie - coordonata de Lavinia BETEA

Traducere din limba engleza de Sorin SERB

Prefata de Teodor BACONSCHI

||||

Extras de la p. 96

Probabil ca nimeni nu este mai raspunzator ca toate discutiile referitoare la islam au fost imbracate in camasa de forta a corectitudinii politice decat cel ce a fost Edward Said.

Said a crescut in Ierusalim si Cairo, intr-o familie cu dare de mana. A venit in America sa studieze la un colegiu privat de elita din New England si a frecventat mai apoi Princeton si Harvard, unde si-a luat doctoratul. Ulterior, a devenit profesor de literatura la Columbia University, unde, in 1978, a publicat Orientalism, o carte care a schimbat pentru totdeauna modul de a gandi despre islam si Orientul Mijlociu al mediilor academice, al presei centrale si al elitelor occidentale.

Said sustinea ca in Occident, domeniul studierii istoriei Orientului Mijlociu ar fi un exercitiu care isi propune sa creeze perceptia unei „culturi orientale” diferite si inferioare, numai buna de cucerit de imperialistii occidentali. El pretindea ca studiul occidental al Orientului Mijlociu si islamului era, in intregime, o forma de rasism, priincipiu inerent ostil al imperialismului. [...]

Cartea lui Said a creat o unda de soc in lumea academica. A fost tradusa de indata in mai bine de 30 de limbi si a devenit foarte cunoscuta in multe dintre universitatile lumii. In 2005, cartile lui Edward Said faceau parte din bibliografiile a 868 de cursuri din colegiile si universitatile americane, pentru a le numara doar pe acele cu programa afisata pe internet. Despre autor s-au publicat cel putin 40 de carti si, in multe universitati, sunt predate cursuri dedicate lui.

citeste mai mult
Autor:
Traducere:
Traducere din limba engleza de Sorin SERB
Editura:
An aparitie:
2016

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie