Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Gheronda Efrem Katunakiotul. Teologul si pedagogul pustiei - Gheorghios S. Kroustalakis

0 opinii / Scrie o opinie
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Gheronda Efrem Katunakiotul. Teologul si pedagogul pustiei - Gheorghios S. Kroustalakis. 

Egumenita, 2017. 

Teologia este rezultatul rugaciunii. Rugaciunea este rezultatul ascultarii. Cand ai ascultarea, vei afla si ugaciunea, vei afla si Teologia! Cand nu ai ascultarea, nu afli nimic! Si de ai avea ceva, o sa-l pierzi. In primul rand, radacina este ascultarea. Ai facut ascultare, vei afla rugaciunea. Se poate sa n-o afli acum, ci s-o afli maine. Acest lucru sta in judecata lui Dumnezeu. Totusi e cu neputinta sa nu o afli. Dar si daca am presupune ca nu o afli, asultarea le suplineste pe toate! 

Lucrarea lui Dumnezeu e totdeauna in om. Dar atunci se face vazuta cand omul cade intr-o ispita si cere ajutor de la Dumnezeu. Atunci vede lucrarea lui Dumnezeu, apararea, prudenta, intelepciunea, iubirea lui Dumnezeu fata de om, cind cade in ispita. Totdeauna exista iubirea lui Dumnezeu fata de om, dar nu este vazuta. Deoarece noi oamenii suntem nemultumitori.

Ce a facut Dumnezeu omului?, se spune.L-a pus in Rai. Ce a facut omul lui Dumnezeu? L-a urcat pe cruce. Pentru ca suntem neultumitori. Oare nu zece s-au curatit? Ceilalti noua unde sunt? (Luca 17, 17). Cei zece s-au curatit, insa doar unul s-a intors ca sa-I spuna lui Hristos "Multumesc!" Ceilalti nu s-au intors. Pentru ca omul este nerecunoscator. Oamenii sunt nerecunoscatori si intre ei. Din pacate asa este. Daca un leu, caruia cineva i-a scos teapa din picior, nu l-a mancat pe acela. Macar lei de-am fi si noi. Dar nu se intampla lucrul acesta. Cea mai mare fiara de pe pamant este omul! Este omul! Pentru ca zice: Si omul, in cinste fiind, n-a inteles: li s-a alaturat dobitoacelor fara minte, si asemenea lor s-a facut(Psalmi 48, 12)


SPECIFICATII

An aparitie 2017