Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Fictiune / Autori straini / Georges BERNANOS | Sub soarele lui Satan ( r o m a n )
Georges BERNANOS | Sub soarele lui Satan ( r o m a n )
de Georges BERNANOS
(0 opinii)
Cod produs: LB-2019-0362
Autor: Georges BERNANOS
Editura: Polirom

Pret: 34,95 lei

Georges BERNANOS    |    Sub soarele lui Satan    ( r o m a n )POLIROM, 2019Colectia Biblioteca Polirom – EsentialTraducere din limba franceza si note de Madalina GHIURoman a carui ecranizar...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Georges BERNANOS | Sub soarele lui Satan ( r o m a n )
Georges BERNANOS | Sub soarele lui Satan ( r o m a n )

(0 opinii)

Pret: 34,95 lei

Georges BERNANOS    |    Sub soarele lui Satan    ( r o m a n )

POLIROM, 2019

Colectia Biblioteca Polirom – Esential

Traducere din limba franceza si note de Madalina GHIU

Roman a carui ecranizare a fost premiata cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes

||||

Extras de la p. 94

Intetea focul scormonind calm jarul cu vatraiul.

„Dumneavoastra sunteti un om foarte diferit de mine, relua abatele, m-ati intors cu totul pe dos, ca pe o manusa. Cand v-am cerut Monseniorului, am avut acest vis un pic prostesc de a aduce acasa ... chiar asa! Da!... un preot tanar, slab cotat, lipsit de acele calitati naturale, pentru care eu am o mare slabiciune, pe care sa-l formez eu si sa fac din el cel mai bun slujitor al Domnului... Doamne! Mi-as fi asumat o grea povara acum, la sfarsitul vietii. Dar eram, cu toate acestea , prea fericit in singuratatea mea pentru a reusi sa mor impacat. Judecata lui Dumnezeu, dragul meu, ar trebui sa ne surprinda  in plina truda... Judecata lui Dumnezeu!...”

„...Dar, de fapt, dumneavoastra ma formati pe mine”, adauga dupa un lung moment de tacere.

Auzind aceasta uluitoare marturisire, abatele Donissan nici macar nu intoarse capul. Ochii lui, larg deschisi, nu exprimau nici o surpriza; batranul abate vedea doar ca se roaga, dupa miscarea buzelor.

”Ei nu au fost capabili sa recunoasca cel mai pretios dintre darurile Duhului Sfant, continua batranul. Ei nu recunosc niciodata nimic. Dumnezeu este cel care ne da nume. Numele pe care il purtam este doar un nume de imprumut... Copilul meu, duhul tariei* este in voi.

*) „Se va odihni peste el Duhul Domnului, duhul intelepciunii si al intelegerii, duhul sfatului si al tariei, duhul stiintei si al fricii de Domnul.” (Isaia 11:2)

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2019

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie