Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Fulcanelli - Tainele alchimiei

0 opinii / Scrie o opinie
  • 27,90 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Fulcanelli - Tainele alchimiei

NEMIRA, 2012

Colectia Porta Magica

Traducere din limba franceza – Liliana URIAN

 

Extras/ Minunatul grimoar al castelului Dampierre, I

In regiunea Saintes, de care apartine Coulonges-sur-l’Autize – prefectura a cantonului unde se ridica odinioara frumoasa locuinta a lui Louis D’Estissac -, turistul dinainte informat poate descoperi un alt castel, si mai interesant prin felul cum a fost pastrat si decorat intr-un mod cu totul neobisnuit, cel din Dampierre-sur-Boutonne (dep. Charente-Inferieure). Construit la sfarsitul secolului al XV-lea, sub Francois de Clermont, castelul Dampierre este astazi proprietatea doctorului Texier, din Saint-Jean-D’Angely. Prin abundenta si varietatea simbolurilor pe care le propune perspicacitatii cercetatorului, ca tot atatea enigme, el merita sa fie cunoscut mai bine si suntem fericiti sa-l supunem in mod special atentiei discipolilor lui Hermes.

In exterior, arhitectura lui, desi eleganta si de bun gust, ramane foarte simpla si n-are nimic remarcabil; edificiile sunt precum unii oameni: tinuta lor discreta si modestia infatisarii adesea nu fac decat sa ascunda ceea ce au superior.

Intre niste turnuri rotunde, prevazute cu acoperisuri conice si inzestrate cu metereze, se intinde corpul central al locuintei renascentiste a carei fatada se deschide in afara prin zece arcade tesite. Cinci dintre ele formeaza colonada parterului, iar celelalte cinci, suprapuse direct peste precedentele, ajureaza primul etaj. Aceste deschideri lumineaza galeriile de acces in salile interioare si ansamblul ofera astfel aspectul unei largi loggia incoronand un deambulatoriu de manastire. Asa arata umila coperta a magnificului album ale carui file de piatra impodobesc boltile galeriei inalte (imaginea XXII).

SPECIFICATII

An aparitie 2012