Fiica reginei din Saba
de Jacki Lyden
(0 opinii)
Cod produs: C778
Autor: Jacki Lyden
Editura: Humanitas

Pret: 33,72 lei

Fiica reginei din Saba, de Jacki Lyden, volum aparut la editura Humanitas„Cand Jacki Lyden avea 12 ani, Dolores, mama ei, a aparut intr-o dupa-amiaza in dormitor, cu trupul infasurat in cear...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Fiica reginei din Saba
Fiica reginei din Saba

(0 opinii)

Pret: 33,72 lei

Fiica reginei din Saba, de Jacki Lyden, volum aparut la editura Humanitas

„Cand Jacki Lyden avea 12 ani, Dolores, mama ei, a aparut intr-o dupa-amiaza in dormitor, cu trupul infasurat in cearsafuri si bratele acoperite de hieroglife desenate cu dermatograf. Sunt regina din Saba, a spus. Astfel incep doua calatorii: cea a mamei scufundate in oceanul dementei si cea a fiicei, care o vegheaza indeaproape. Lyden circumscrie nebunia mamei sale si propria-i reactie in cele mai fine detalii... vie, originala, lirica e stralucita in pasajele de neuitat in-Scriitura  care Lyden se apleaca asupra comportamentului mamei sale, atat de indraznet si de fantast uneori, incat devine aproape ilar. Exista si alte lucruri care-ti dau fiori: evocarea pierderii tatalui, a abuzului psihologic (mama s-a recasatorit cu un doctor bogat din localitate, un barbat rece, salbatic de autoritar, a carui dominatie despotica asupra familiei este infatisata cu o forta remarcabila), a neajutorarii... Lyden transmite una dintre cele mai dificile lectii ale varstei adulte: aceea ca se poate sa-ti iubesti parintele nu numai in ciuda cusururilor sale, ci si din cauza lor.“ (Caroline Knapp, The New York Times Book Review)

„Unul dintre cele mai perene portrete ale relatiei mama-fiica aparute de-a lungul anilor, o carte de asezat in raftul scrierilor memorialistice clasice, in rand cu The Liars' Club si Angela's Ashes... O carte reprezentand, fapt remarcabil, atat actul de reamintire lipsit de sentimentalism al unui reporter, cat si un mesaj de iubire la adresa unei persoane imposibile si fascinante.“ (Michiko Kakutani, The New York Times)

citeste mai mult
Autor:
Traducere:
Alexandra Baciu
Editura:
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9789735034436

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie