Libraria Bizantina / Carte / Eseistica / Fie-va mila de noi! si alte texte civile
Fie-va mila de noi! si alte texte civile
de Gabriel Liiceanu
(0 opinii)
Cod produs: C410

Pret: 24,09 lei

Fie-va mila de noi! si alte texte civile, autor Gabriel Liiceanu - carti eseistica Libraria BizantinaTextele din acest volum au fost scrise de pe pozitia unui membru al „societatii civile“ i...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Fie-va mila de noi! si alte texte civile, autor Gabriel Liiceanu - carti eseistica Libraria Bizantina

Textele din acest volum au fost scrise de pe pozitia unui membru al „societatii civile“ in perioadele in care febra organismului social a atins in tara noastra grade paroxistice. Acesta este si motivul pentru care subtitlul volumului este Texte civile.

„Intelectualul roman traieste nevrotic si dramatic, prins intre tentatia de a gesticula vehement pe scena publica si cea de a tranti, scarbit, poarta istoriei si de a se incuia in camera lui. Mereu am avut, ca romani, ceva de infruntat, de indreptat, de luat de la capat. Traim, epuizant, o stare de insurectie cetateneasca. Bolnava noastra Romanie, cu smecherii, lichelele sau incapabilii care au condus-o periodic, ne-a cerut, de prea multe ori, sa nu uitam ca suntem «cetateni» si «romani». Visez o Romanie de care sa nu trebuiasca sa-mi aduc aminte mai mult de o data la patru ani.“ (Gabriel LIICEANU)

 Sursa: www.humanitas.ro

citeste mai mult
Autor:
Gabriel Liiceanu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-4672-9

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie