Evreii si cuvintele
de Amos Oz, Fania Oz-Salzberger
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7154
Autor: Amos Oz, Fania Oz-Salzberger
Editura: Humanitas

Pret: 32,75 lei

Evreii si cuvintele, Amos Oz, Fania Oz-Salzberger - editura Humanitas Alternand comentariul textelor sacre evreiesti cu analiza fina si plina de umor a istoriei acestui popor aflat intr-o et...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Evreii si cuvintele
Evreii si cuvintele

(0 opinii)

Pret: 32,75 lei

Evreii si cuvintele, Amos Oz, Fania Oz-Salzberger - editura Humanitas

Alternand comentariul textelor sacre evreiesti cu analiza fina si plina de umor a istoriei acestui popor aflat intr-o eterna chestionare a propriei identitati, a naturii legaturii omului cu Dumnezeu si a relatiei dintre oameni, volumul Evreii si cuvintele aduce la lumina, cu farmec si elocinta, povesti uitate din Marea Istorie. Conceput sub forma unui dialog intre scriitorul Amos Oz si fiica acestuia, istoricul Fania Oz-Salzberger, eseul reliefeaza personaje mitice si cuvinte stravechi care ascund in ele un inteles pierdut al lumii. Sub forma unui eseu care are la baza un dialog intre Amos Oz si fiica sa, Fania Oz-Salzberger, volumul de fata pune de fapt problema identitatii evreiesti, demontand clisee si preconceptii si sintetizand cateva dintre trasaturile esentiale ale istoriei evreilor.

Minutios documentata, cartea nu devine greoaie datorita supletii argumentarii si ideilor, condimentate cu un umor savuros: fie ca este vorba despre figuri exemplare de rabini, despre o istorie a personajelor feminine din Biblie sau potentialul autor feminin al Cantarii Cantarilor, ori despre importanta educatiei si initierii timpurii a copiilor in tainele textelor sacre, ea pastreaza aceeasi formula alerta si palpitanta pana la sfarsit. Diversitatea informatiilor, paginile scrise cu o atitudine lipsita de inversunare fac din Evreii si cuvintele o lectura esentiala nu numai pentru cei interesati de istoria si intelepciunea evreiasca, ci si pentru cititorii pasionati de eseuri culturale care pastreaza balanta intre efervescenta ideilor si exprimarea ponderata a acestora.

„O carte originala si cutremuratoare, Evreii si cuvintele reuseste sa adune laolalta mai mult de cinci mii de ani de rugaciuni, cantece, povesti, dispute, elogii, blesteme si glume in geamantanul unei carti subtiri, palpitante de… ce anume? Istorie? Antropologie? Critica literara? Teologie? Toate acestea si chiar mai mult. Este o carte minunata.“  (Jonathan Safran Foer)

Sursa: www.humanitas.ro

citeste mai mult
Traducere:
Ioana Petridean
Editura:
An aparitie:
2015
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
268
Limba:
Romana
Cod:
978-973-689-931-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie