Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Religie si stiinta / Este Dumnezeu matematician? - Mario Livio
Este Dumnezeu matematician? - Mario Livio
de Mario Livio
(0 opinii)
Cod produs: 978-973-50-5740-4
Autor: Mario Livio
Editura: Humanitas

Pret: 35,00 lei

Mario LIVIO    |    Este Dumnezeu matematician?HUMANITAS, 2011, 2017Traducere din engleza de Anca FLORESCU-MITCHELL||||Extras din prezentarea autorului (Humanitas)Mario Livio este astrofizic...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Este Dumnezeu matematician? - Mario Livio
Este Dumnezeu matematician? - Mario Livio

(0 opinii)

Pret: 35,00 lei

Mario LIVIO    |    Este Dumnezeu matematician?

HUMANITAS, 2011, 2017

Traducere din engleza de Anca FLORESCU-MITCHELL

||||

Extras din prezentarea autorului (Humanitas)

Mario Livio este astrofizician si lucreaza la Space Telescope Science Institute din Baltimore. Munca sa imbratiseaza un domeniu vast din astrofizica si cosmologie. A publicat peste patru sute de articole de specialitate , dar tine frecvent conferinte pe teme stiintifice adesate publicului larg. Este autorul unor carti de mare succes – Sectiunea de aur, Ecuatia care nu a putut fi rezolvata si Gafe stralucite -, aparute si in traducere romaneasca la Editura Humanitas.

Extras din Prefata

[...] Imn aceasta carte incerc cu modestie sa lamuresc unele aspecte ale esentei matematicii, precum si natura relatiei dintre matematica si lumea pe care o observam. Desigur, cartea nu se vrea o istorie cuprinzatoare a matematicii, ci urmareste cronologic evolutia unor concepte importante pentru intelegerea rolului matematiciiin imaginea pe care ne-o facem despre cosmos.

Extras din Capitolul I – Misterul

Cu cativa ani in urma am tinut o conferinta la Universitatea Cornell. Pe una dintre imaginile proiectate de mine se putea citi: „Este Dumnezeu matematician?” Indata ce a aparut imaginea, l-am auzit pe un student din primul rand rostind nervos: „Oh, Doamne, sper ca nu!”

Intrebarea mea retorica nu era o incercare filozofica de a-l defini pe Dumnezeu in fata publicului, nici o stratagema pentru a-i intimida pe cei ce sufera de fobia matematicii. Eu prezentam pur si simplu un mister cu care s-au luptat vreme de secole cele mai originale minti – vadita omniprezenta si omnipotenta a matematicii. Acestea sunt genul de atribute asociate de regula doar cu divinitatea. Dupa cum spunea fizicianul britanic James Jeans (1877-1946): „Universul pare sa fi fost conceput de un matematician pur.” Matematica pare sa fie uimitor de eficienta in descrierea si explicarea cosmosului in intregul lui, ba chiar si a unora dintre cele mai haotice actiuni umane.

citeste mai mult
Autor:
Traducere:
Traducere din engleza de Anca FLORESCU-MITCHELL
Editura:
An aparitie:
2011, 2017

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie