Eseuri alese
de T.S. Eliot
(0 opinii)
Cod produs: C76
Autor: T.S. Eliot
Editura: Humanitas

Pret: 43,34 lei

Premiul Nobel pentru  literatura in 1948.Eseurile literare ale lui T.S. Eliot au insemnat un moment de rascruce in istoria gandirii critice a secolului XX, printre preocuparile sale aflandu-...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Eseuri alese
Eseuri alese

(0 opinii)

Pret: 43,34 lei

Premiul Nobel pentru  literatura in 1948.

Eseurile literare ale lui T.S. Eliot au insemnat un moment de rascruce in istoria gandirii critice a secolului XX, printre preocuparile sale aflandu-se relatia dintre traditie si modernitate, relevanta istoriei in scrierea si intelegerea poeziei, dar si o reevaluare a creatiei dramatice a lui William Shakespeare care sa distruga cliseele de receptare sau revalorizarea unor poeti ai secolului al XVII-lea englez.

Notiunea lui Harold Bloom de anxietate a influentei – afirmatia sa ca scriitorii puternici fac istoria literaturii citindu-i si interpretandu-i gresit pe predecesorii lor ca prin aceasta sa-si gaseasca ei insisi un loc in spatiul imaginar – este o replica postromantica dictata de anxietate la viziunea clasica limpida a lui Eliot asupra influentei literare. Desi teoria lui Bloom asupra genezei poemelor are o rezonanta psihanalitica recunoscuta de el insusi – scenariul oedipian al lui Freud fiind folosit ca o analogie a relatiei dintre poet si predecesorul sau –, atat el, cat si Eliot, in ciuda incompatibilitatii ideologice, se intalnesc in ipoteza ca fiecare text e un raspuns la alte texte si totodata o interpretare a acestora.“ (Greig Henderson, in Encyclopedia of Contemporary Literary Theory)

citeste mai mult
Autor:
Traducere:
Petru Cretia, Virgil Stanciu
Editura:
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
9789736896064

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie