Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Patristica / Erminia dumnezeiescului Simbol al credintei ortodoxe
Erminia dumnezeiescului Simbol al credintei ortodoxe
de Sfantul Simeon Arhiepiscopul Tesalonicului
(0 opinii)
Cod produs: CTP-1893
Autor: Sfantul Simeon Arhiepiscopul Tesalonicului
Editura: Institutul Biblic

Pret: 12,53 lei

Erminia dumnezeiescului Simbol al credintei ortodoxe, Sfantul Simeon Arhiepiscopul Tesalonicului - editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa Realizata intr-o prezentare grafica de b...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Erminia dumnezeiescului Simbol al credintei ortodoxe
Erminia dumnezeiescului Simbol al credintei ortodoxe

(0 opinii)

Pret: 12,53 lei

Erminia dumnezeiescului Simbol al credintei ortodoxe, Sfantul Simeon Arhiepiscopul Tesalonicului - editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa

Realizata intr-o prezentare grafica de buna calitate la Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, aceasta carte marcheaza fortuit sfarsitul Anului omagial al Crezului Ortodox, retiparirea ei fiind totodata extrem de necesara, dat fiind faptul ca au trecut mai bine de 80 de ani de la ultima ei aparitie. Noua traducere, intocmita de catre drd. Nicusor Deciu, se remarca prin cursivitatea stilului si fidelitatea fata de originalul grecesc, fiind insotita de numeroase explicatii cu privire la notiunile dogmatice, lingvistice ori istorice mai complicate.

Sfantul Simeon al Tesalonicului, nevoitor isihast in mijlocul unei lumi zbuciumate si unul dintre ultimii discipoli ai Sfantului Grigorie Palama, dupa cum il caracterizeaza Preafericitul Parinte Daniel in Cuvantul inainte al lucrarii de fata, este unul dintre cei mai de seama liturgisti ai Bisericii Ortodoxe, remarcandu-se prin talcuiri amanuntite asupra unor aspecte ale cultului si obiectelor liturgice neabordate pana la el. Meritul sau este cu atat mai mare, cu cat a scris in ultimul secol de existenta a Imperiului Bizantin, caracterizat prin mari framantari politice si sociale, pledand permanent pentru pastrarea nealterata a traditiei liturgice ortodoxe, singura in stare sa mentina nealterata dreapta credinta in fata prozelitismului altor confesiuni.

Explicarea in detaliu a intelesurilor Crezului Pe langa erminia propriu-zisa, volumul de fata mai contine alte doua scrieri ale arhiepiscopului Tesalonicului, anume o "Expunere despre dogmele din Sfantul Simbol si de unde au fost ele adunate" si "Douasprezece capete ce cuprind dumnezeiescul Simbol si pe scurt despre virtuti", oferind astfel nu numai explicarea in detaliu a intelesurilor Crezului, ci si sursele de inspiratie biblice si patristice ori semnificatia alcatuirii acestuia si combatand inovatiile aduse de alte confesiuni crestine la textul original, "pe care tot credinciosul trebuie sa-l tina nevatamat chiar pana la silaba si accent, si la vremea potrivita sa-l marturiseasca".

Motivatia alcatuirii acestei opere, enuntata de catre Sfantul Simeon la inceputul erminiei, reprezinta totodata si cel mai bun indemn la cercetarea ei, deoarece "este drept ca ceea ce credem si purtam in suflet, sa propovaduim cu limba si sa invatam, si cu scrieri sa marturisim si sa talcuim acest dumnezeiesc Simbol pe cat ne va fi cu putinta, pentru aratarea credintei noastre ortodoxe unice si adevarate".

Sursa: www.ziarullumina.ro

citeste mai mult
Traducere:
Nicusor Deciu
An aparitie:
2010
Limba:
Romana
Cod:
978-973-616-164-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie