Icoana Sf. Mare Mucenic Pantelimon - Icoana cu foita de aur

Emma

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Jane AUSTEN - Emma

CORINT BOOKS, 2013

Colectia Clasici ai literaturii universale

Traducere din limba engleza de Anca ROSU

Prefata de Ecaterina ION

 

Extras/ Capitolul I

EMMA WOODHOUSE, frumoasa, desteapta, bogata, cu un camin minunat si o fire vesela, parea sa faca parte dintre alesii sortii. Trecusera douazeci si unu de ani de cand era pe lume si putine lucruri o mahnisera sau ii ranisera mandria.

Era cea mai mica dintre cele doua fiice ale unui tata iubitor, care le rasfatase mult, si, ca urmare a casatoriei surorii ei, devenise stapana casei la o varsta destul de frageda. Mama ii murise demult, asa ca nu-si mai amintea decat vag mangaierile ei. Ii luase locul o femeie minunata, care, facand slujba de guvernanta, ii oferea o dragoste aproape materna.

Domnisoara Taylor locuia la familia Woodhouse de saisprezece ani, mai degraba ca prietena decat ca guvernanta, si tinea mult la amandoua fetele, dar mai ales la Emma. Intre ele exista acea intimitate care se naste intre surori. Chiar inainte ca domnisoara Taylor sa fi demisionat oficial din slujba, blandetea firii ei o facea sa se poarte fara asprime si, odata indepartata umbra severitatii, ea si Emma devenisera prietene foarte apropiate. Emma facea tot ce-i placea, caci, desi respecta mult parerile domnisoarei Taylor, se conducea dupa propria ei judecata.

SPECIFICATII

An aparitie 2013
Limba Romana
Cod 978-973-135-803-1