Dusmanca. Balul
de Irene Nemirovsky
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7436
Autor: Irene Nemirovsky
Editura: Polirom

Pret: 24,03 lei

Dusmanca. Balul, de Irene Nemirovsky - carti ficitune autori francezi Libraria Bizantina Traducere din limba franceza de Nicolae Constantinescu Romanul Balul a fost adaptat pentru marele ecr...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Dusmanca. Balul
Dusmanca. Balul

(0 opinii)

Pret: 24,03 lei

Dusmanca. Balul, de Irene Nemirovsky - carti ficitune autori francezi Libraria Bizantina

Traducere din limba franceza de Nicolae Constantinescu

Romanul Balul a fost adaptat pentru marele ecran in 1931, in regia lui Wilhelm Thiele si avind-o in distributie pe Danielle Darrieux. Cu o mama frivola si prea ocupata cu flirturile ca sa se mai ingrijeasca si de cele doua fiice, cu un tata mereu prins cu afaceri departe de casa, Gabri, eroina romanului Dusmanca , se maturizeaza mai mult la voia intimplarii. Copilaria ei are drept singur tovaras ranchiuna fata de mama, care cu vremea se transforma in dorinta de razbunare. Aproape pe nesimtite, copila taciturna si neglijata de toti devine o tinara plina de farmec, dar si egala inamicei sale dintotdeauna.

De-acum, razbunarea ii e mai la indemina ca oricind, insa conflictul difuz dintre cele doua femei e dominat de sentimente contradictorii, de intuitii si neintelegeri, de impulsuri incontrolabile si remuscari coplesitoare. La fel ca Gabri, micuta Antoinette Kampf din Balul creste simtindu-se mai degraba un obstacol decit o fiica, un accesoriu niciodata multumitor, cu dorinte si asteptari mereu neglijate. Cind parintii ei, proaspat imbogatiti, pun la cale cel mai important eveniment al vietii lor sociale, un bal grandios care sa le marcheze intrarea in lumea buna, Antoinette gaseste prilejul sa razbune toate umilintele din trecut, insa micul ei puseu de furie scapa de sub control.

„ Dusmanca , in care se afla germenele unui alt roman al lui Irene Nemirovsky, Le Vin de solitude , are drept protagonista o adolescenta revoltata a carei mama, «dragalasa si delicata ca portelanul», este de fapt un monstru de egoism care-si insala sotul si-si lasa copiii in voia sortii.” (Jonathan Weiss)

„ Balul e romanul care i-a creat lui Irene Nemirovsky imaginea unuia dintre cei mai talentati si mai apreciati scriitori ai generatiei ei.” ( The Guardian )

„ Balul surprinde relatia imorala dintre o mama plina de ambitia de a parveni social si fiica ei de paisprezece ani.” ( The Independent )

Sursa: www.polirom.ro

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2015
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-5226-6

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie