Durere, Zeruya Shalev
de Zeruya Shalev
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7231

Pret: 34,95 lei

Durere , Zeruya Shalev - Editura Polirom Traducere din limba ebraica si note de Gheorghe Miletineanu Un roman despre ranile lumii noastre In urma cu zece ani, Iris, eroina din romanul scriit...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Durere , Zeruya Shalev - Editura Polirom

Traducere din limba ebraica si note de Gheorghe Miletineanu

Un roman despre ranile lumii noastre In urma cu zece ani, Iris, eroina din romanul scriitoarei israeliene Zeruya Shalev, a fost victima unui atentat terorist (la fel ca autoarea romanului, ranita in explozia provocata de un atentat sinucigas, in 2004). Viata lui Iris fusese si pina atunci o inlantuire de dureri si tristeti surde, pe jumatate uitate: un tata mort in razboiul de Yom Kippur, o mare iubire pierduta in adolescenta, o viata de familie intrata in rutina.

Trupul sfirtecat aduce o durere noua si raspindita in fiecare fibra, care nu se lasa stearsa nici dupa un deceniu, iar din ea se nasc, pe neasteptate, alte si alte spaime si dureri. Cea mai teribila se dovedeste groaza de a lua o decizie: sa-si urmeze iubitul din tinerete, revenit ca prin minune linga ea, sau sa ramina linga copii, ei insisi prinsi intr-o plasa de suferinte si nefericiri?

„Zeruya Shalev face lucrul la care se pricepe cel mai bine: scrie povesti de familie pline de dragoste, povesti ale iluziei si eliberarii in care razbate intensitatea emotionala, invitind cititorii sa se lase purtati de firul intimplarilor parcurse. Celebrare a durerii, romanul este o revelatie inspirata de rolul ei in viata noastra afectiva.” (Haaretz)

„Romanul Zeruyei Shalev infatiseaza ipostazele ideii de a trai in Israel. Durere este cel mai bun roman al autoarei.” (Der Spiegel)

„Durere nu este doar un roman despre vina ce insoteste aproape orice noua iubire intre adulti, ci si despre nevoia de a renunta la dragoste.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Sursa: www.polirom.ro

citeste mai mult
Autor:
Zeruya Shalev
Traducere:
Gheorghe Miletineanu
Editura:
Polirom
An aparitie:
2016
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
320
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-5720-9

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie