Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Teologie dogmatica / Dogmatica Bisericii Ortodoxe vol. I, Sfantul Iustin Popovici
Dogmatica Bisericii Ortodoxe vol. I, Sfantul Iustin Popovici
de Sfantul Iustin Popovici
(0 opinii)
Cod produs: C1200
Autor: Sfantul Iustin Popovici
Editura: Doxologia

Pret: 80,00 lei

SFANTUL IUSTIN POPOVICI | DOGMATICA BISERICII ORTODOXE, volumul IEditura DOXOLOGIA, 2017Traducere din limba sarba de DIAC. ZARKO MARKOVSKICarte tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitulu...
citeste mai mult

Dogmatica Bisericii Ortodoxe vol. I, Sfantul Iustin Popovici
Dogmatica Bisericii Ortodoxe vol. I, Sfantul Iustin Popovici

(0 opinii)

Pret: 80,00 lei

SFANTUL IUSTIN POPOVICI | DOGMATICA BISERICII ORTODOXE, volumul I

Editura DOXOLOGIA, 2017

Traducere din limba sarba de DIAC. ZARKO MARKOVSKI

Carte tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului TEOFAN Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Extras din Prefata (p.12)

"Taina Adevarului nu sta in lucruri, nici in idei, nici in simboluri, ci intr-o Persoana. In Persoana divino-umana a Domnului Hristos. "Eu dunt Adevarul". Intru tot desavarsitul Adevar, niciodata micsorat, niciodata schimbabil, pururea Unul si Acelasi ieri si azi si in veci. Adevarul este pururea vesnic, si in timpul vesnic, pururea nemarginit, si in cele marginite nemarginit, pururea nemuritor, si in cele muritoare nemuritor. Toate celelalte adevaruri izvorasc din el precum razele din soare, de aceea si ele sunt nemuritoare si vesnice.

De fapt, toate dogmele constituie un singur Adevar: Dumnezeu-Omul, Domnul Hristos. Ele toate duc la El, pentru ca vin de la El. Ele toate duc la El, precum fiecare raza a soarelui duce la soare. Daca omul porneste si merge pana la capatul adevarului despre Bine, trebuie sa ajunga la Domnul Hristos, izvorul, facatorul si incepatorul acestuia. Daca merge pana la capatul adevarului despre Dreptate, din nou trebuie sa ajunga la Domnul Hristos, izvorul si facatorul acesteia.

Daca merge pana la capatul adevarului despre viata, lume, vesnicie, iubire, desavarsire, mila, fericire, blandete, nadejde, rugaciune, credinta, pururea trebuie sa ajunga la Domnul Hristos, unicul izvor si facator. Omul filosofiei ortodoxe simte cu toata fiinta si constata ca nimic nu este relativ, nici pe partea aceasta, nici pe partea cealalta a mormantului. Prin toate nevointele, intamplarile si experientele, el, cu tot sufletul lui, merge si se indreapta spre infinit si spre vesnicie, spre infinitul si vesnicia lui Hristos."

citeste mai mult
Traducere:
Zarko Markovski
Editura:
An aparitie:
2017
Coperta:
Cartonata
Dimensiuni:
15 x 24 cm
Nr. pagini:
520
Limba:
Romana
Cod:
978-606-666-588-9

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie