Libraria Bizantina / Carte / Memorii si jurnale / Din prima tinerete. Amintiri
Din prima tinerete. Amintiri
de Radu Rosetti
(0 opinii)
Cod produs: C758

Pret: 24,09 lei

Din prima tinerete. Amintiri, Radu Rosetti, volum aparut la editura HumanitasIn al treilea volum al Amintirilor sale, care este si ultimul – desi nadajduia sa mai scrie macar unul in plus –,...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Din prima tinerete. Amintiri, Radu Rosetti, volum aparut la editura Humanitas

In al treilea volum al Amintirilor sale, care este si ultimul – desi nadajduia sa mai scrie macar unul in plus –, Radu Rosetti isi povesteste anii de tinerete. Ii cunoastem, din celelalte doua volume, „metoda memorialistica“. Din lamuriri asupra unor evenimente politice pe care le-a trait el insusi, din portrete schitate – cand cu ironie, cand cu o mare duiosie – ale unor oameni de vaza pe care i-a cunoscut, din observatii de mare finete asupra mediului social in care a crescut si s-a format, Radu Rosetti alcatuieste un splendid tablou istoric. Nu se gasesc cu usurinta in alte parti, scrise cu atata savoare, pagini despre aristocratia noastrã din veacul al XIX-lea, despre studiile in strainatate ale tinerilor boieri, despre iubirile lor, despre viata mondena de la Iasi si despre suferintele moldovenilor siliti sa se stramute, din cauza politicii, la Bucuresti.

Este pentru prima data, dupa mai bine de trei sferturi de veac, cand cititorii au la indemana seria completa a Amintirilor lui Radu Rosetti: Ce am auzit de la altii, Din copilarie si Din prima tinerete – carti pe care E. Lovinescu le numea in Istoria literaturii romane contemporane „cea mai pretioasa memorialistica din literatura romana“.

citeste mai mult
Autor:
Radu Rosetti
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9789735034191

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie