Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Detinutul profet

0 opinii / Scrie o opinie
  • 16,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Detinutul profet , de Ioan Ianolide - volum ingrijit de Manastirea Diaconesti

Detinutul simte ca intr-un viitor previzibil puterea comunista va fi anihilata. Si totusi el e trist si ingrijorat. Trist este pentru ca vede ca aceia care au avut puterea comunizarii tarii se profileaza ca stapani si ai lumii ce va veni. Este ingrijorat pentru ca intelege ca se deschid perspectivele unei tiranii mondiale fara oponenti si fara precedent. Vitelul de aur, zeul stravechi se arata azi ca o uzina atotputernica in spiritul omenirii. Lumea se inchina masinii. E o pseudo-religie a dogmelor materiale, a sensului material si a finalitatii neantice. Statul care va avea monopolul armelor sofisticate, al ingineriei genetice si al tehnicii de determinare a constiintelor va fi atotputernic si va nimici omenirea. Nimeni nu garanteaza libertatea oamenilor in aceasta civilizatie, nimeni nu poate guverna fortele tehnologice in aceasta civilizatie.

De aceea omenirea traieste pe culmile disperarii. Toate problemele lumii se afla in Crucea lui Hristos si a crestinilor, cate ori vom rataci drumul, ori vom lenevi pe cale, sa ne inapoiem la Evanghelie si la Duhul Sfant. Suferintele ce ni se pricinuiesc au menirea biciuiasca lenea noastra si sa ne lumineze mintile. Ioan Ianolide, 1985 Hristos a venit in lume si a fost rastignit. Lumea s-a revoltat impotriva lui Hristos si El a biruit-o. Apoi Hristos s-a asezat pe Scaunul de Judecata, plin de putere si de slava. Judecata Lui trezeste constiintele celor faradelege si nedrepti. Nimic nu va mai putea fi tainuit, nici un rau nu va mai fi justificat, nimic nu va putea fi falsificat. 

Crudul adevar va despica fiinta pana in adancimile ei. In fata Judecatii au sa dispara cele doua cauze ce intuneca aici constiinta: starea de pacat si ignoranta. Oamenii vor fi pusi in fata evidentei pe care au ignorat-o, desi o avusesera in fata, incat nu se vor mai putea apara. Omenirea va deveni transparenta si tot pacatul va fi privit deschis. Ni se va spune: “ V-am dat un rai si l-ati parasit, v-am facut frati si v-ati ucis intre voi. V-am dat o Lege si v-ati inchinat vitelului de aur, am venit la voi si nu M-ati primit. M-ati rastignit si v-am iertat nestiinta si v-am dat Duhul Sfant, dar voi continuati sa Ma ucideti, impotriva evidentei. Ati daramat zeitatile grecilor si romanilor, dar ati creat un alt idol. Au fost eliberati robii antichitatii,dar ati creat o robie moderna. S-a prabusit un imperiu pagan, dar ati creat altele, mai pagane. S-a naruit o oranduire nedreapta, dar n-ati fost capabili de una dreapta. S-a terminat o tiranie, dar s-a inlocuit cu alta. M-ati alungat cand din inimile voastre, cand din oranduirile voastre si n-ati implinit inca voia Mea. Ati crezut o vreme in Mine, dar apoi v-ati facut pe voi insiva dumnezei. Eu am umplut lumea cu Duhul Sfant, dar voi ati impins lumea spre haul umanismului. 

Eu v-am invatat sa stapaniti cu Duhul materia, dar voi v-ati inchinat si v-ati robit materiei, mutiland chipul Meu din voi. Eu v-am dat un suflet armonios, in care am pus toate darurile de care aveati nevoie, dar voi v-ati inchinat zeitei ratiunii. Eu faurisem o constiinta sfanta in lume, dar voi ati preferat egoismul capitalismului. Eu ridicam sufletele, viata si ordinea din lume la pacea libera a desavarsirii, dar voi ati preferat pozitivismul ateu, care in numele unor false legi va mutileaza si va nefericeste. V-am dat intelepciune, dar vrajmasii s-au dovedit adesea mai intelepti decat voi. V-am dat puteri sfinte sa indrazniti cu duhul, dar adesea au cutezat mai mult vrajmasii. V-am dat lumea sa o stapaniti, dar ati lasat-o prada vrajmasului. V-am dat idealul Imparatiei Mele, dar n-ati mai crezut in el si lumea a fost acaparata de falsele imparatii ale vrajmasului. V-am certat de nenumarate ori, dar nu v-ati trezit. Trec peste voi incercari apocaliptice, dar inca nu v-ati umplut de Duh Sfant.

Eu sunt prezent in lume, Eu lucrez prin voi toti, dar voi Ma rastigniti necontenit cu lenea voastra, cu putinatatea voastra, cu ignoranta voastra. Va cer socoteala pentru tot raul facut si pentru tot binele uitat. Va cer socoteala pentru faptele voastre de acum si pentru inraurirea ce ati avut-o asupra mantuirii lumii intregi, caci raspundeti solidar in timp si in spatiu de tot ce e rau in cugetele voastre si in oranduirile voastre. Evanghelia Mea e aceeasi pe pamant si in ceruri, dar voi ati facut-o cand pamanteasca fara ceruri, cand cereasca fara pamant. Mereu ati rastalmacit Duhul Sfant dupa ignoranta, ipocrizia si lasitatea din voi.

Nu va amagiti: Eu sunt aici, Eu lucrez aici, Eu judec aici, Eu imparatesc aici, fara a ma desparti de Ceruri, ci ridicandu-va pe voi la Mine . Multe sunt pacatele oamenilor, dar cel mai mare este sa creada ca se pot mantui, ca pot trai fara Mine. Priviti lumea, priviti universul, priviti viata, priviti sufletele voastre! Ele nu sunt decat prin Mine si nu se pot mantui decat prin Mine. Am fost Iubitorul vostru si voi fi Judecatorul vostru. Voi cerceta legile voastre, voi cerceta oranduirile voastre, voi cerceta cultura voastra, voi cerceta modul vostru de viata, voi cerceta cugetele voastre. Veti da socoteala nu numai de faptele voastre, ci si de nazuintele voastre, de idealurile voastre, de crezurile lumii voastre. Cu cat inraurirea voastra a fost mai mare in lume, cu atat va este si raspunderea mai mare. Iata ca s-a destramat invelisul de materie al lumii voastre, iata ca v-am scos din ingustimea timpului, iata ca simturile voastre s-au curatit, iata ca acum vedeti slava tainica a lumii.

Sursa: www.cuvantul-ortodox.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2009
Limba Romana
Cod 978-973-88575-1-3