Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Iconografie / Cultul divin si imaginea. Teologia si functia liturgica a icoanei - Dr. Bogdan Botezatu
Cultul divin si imaginea. Teologia si functia liturgica a icoanei - Dr. Bogdan Botezatu
de Dr. Bogdan Botezatu
(0 opinii)
Cod produs: C1510
Autor: Dr. Bogdan Botezatu
Editura: Andreiana

Pret: 25,50 lei

Cultul divin si imaginea. Teologia si functia liturgica a icoanei - Dr. Bogdan Botezatu - Editura AndreianaFrumusetea si unicitatea Ortodoxiei este data de fericita imbinare dintre cult, art...
citeste mai mult

Cultul divin si imaginea. Teologia si functia liturgica a icoanei - Dr. Bogdan Botezatu
Cultul divin si imaginea. Teologia si functia liturgica a icoanei - Dr. Bogdan Botezatu

(0 opinii)

Pret: 25,50 lei

Cultul divin si imaginea. Teologia si functia liturgica a icoanei - Dr. Bogdan Botezatu - Editura Andreiana

Frumusetea si unicitatea Ortodoxiei este data de fericita imbinare dintre cult, arta, istorie si spiritualitate care sunt contopite intr-un tot armonios. Toate aceste elemente componente nu joaca prin sine un rol propriu, ci ele au menirea ca impreuna sa descopere prezenta nevazuta a lui Hristos din Biserica. Astfel, icoana si cantarea, inceteaza de a mai fi arte in sensul unei autoafirmari, ci teofanii care vorbesc despre universul transfigurat al vietii viitoare de care omul se poate impartasi inca din lumea acesta.

Cartea "Cultul divin si imaginea" este rodul incontestabil al unei munci stiintifice asidue, al unei vocatii si preocupari teologice remarcabile. Meritul autorului este acela de a fi incercat o analiza interdisciplinara a semnificatiei teologice a icoanei si a rolului ei in cultul Bisericii Ortodoxe. Autorul ne pune in fata o lucrare de Teologie liturgica si arta crestina, in care studiul icoanei este facut prin coroborarea informatiilor oferite de Mistica liturgica, Teologia dogmatica, de Istoria bisericeasca si de Teologia Patristica.

Cartea "Cultul divin si imaginea" atesta forta de sinteza si maturitatea teologica, capacitatea de a fructifica lecturi extinse si temeinice din Sfintii Parinti si teologii contemporani, dar si avantul tineresc si pasiunea autorului pentru traditia ortodoxa.

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2013
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
17 x 23,5 cm
Nr. pagini:
404
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8106-83-0-I

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie