Cronici din San Francisco
de Armistead Maupin
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7168
Autor: Armistead Maupin
Editura: Philobia

Pret: 33,72 lei

Cronici din San Francisco, de Armistead Maupin - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina Traducere din limba engleza americana de Cristina Rusu si Liviu Dascalu. In anii ’70, Mary A...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Cronici din San Francisco
Cronici din San Francisco

(0 opinii)

Pret: 33,72 lei

Cronici din San Francisco, de Armistead Maupin - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina

Traducere din limba engleza americana de Cristina Rusu si Liviu Dascalu. In anii ’70, Mary Ann Singleton, provinciala naiva din Ohio, ajunge la San Francisco, unde trebuie sa renunte rapid la provincialism si la reflexele educatiei puritane. Inchiriaza o camera in Barbary Lane la numarul 28, intr-un complex detinut de o proprietara excentrica - de fapt un transsexual – pasionata de marijuana. Mary Ann se imprieteneste cu toti ceilalti locatari: Mona – hipiota bisexuala, Brian – un heterosexual fustangiu, Norman – sinistrul locuitor al mansardei complexului, si cu Michael, un homosexual aratos cunoscut prietenilor drept Mouse (de la Mickey Mouse).

Apar pe parcurs si alti prieteni care o insotesc pe Mary Ann in aventurile sale din San Francisco: un businessman arogant, pretentios si misogin, un sexagenar alcoolic, un fotomodel alb care isi schimba culoarea pielii in negru pentru pentru a avea mai mult succes, etc. Autorul stie sa aduca in scena lovituri de teatru, sa provoace neintelegeri, revelatii senzationale si suspans. Cititorul este plimbat dintr-o lume in alta cu aparenta frivolitate, dar in spatele acestei lejeritati se ascunde efervescenta Americii, cu bunele si relele ei. Autorul, Armistead Maupin, este gay, iar personajele homosexuale din Cronici sunt aidoma celor hetero, poate ca o consecinta a atmosferei de perfecta toleranta din San Francisco, una care nu-i singularizeaza prin adversitate.

Sursa: www.philobia.ro

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2012
Nr. pagini:
430
Limba:
Romana
Cod:
978-606-93046-5-5

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie