Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

CristIna DONOVICI, Alex DONOVICI | O iarna de povesti

0 opinii / Scrie o opinie
  • 49,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

CristIna DONOVICI, Alex DONOVICI    |    O iarna de povesti

Ilustratii de Annabella OROSZ

Curtea Veche, 2018

Colectia Povestile Cristinei

||||

Popi, fulgul de nea/ e x t r a s

Daca te uitai la el, Popi nu era un fulg de nea neobisnuit. Chiar daca era mai implinit decat fratii lui. De fapt era mult mai dolofan. Era chiar mai mare decat mama lui si tatal lui la un loc. Dar pe Popi nu il deranja absolut deloc acest lucru. In timpul mesei, nici macar nu isi mai auzea parintii cand ii atrageau atentia:

„Popi, las-o mai incet. Ai mancat deja patru picaturi de ploaie”, zicea mama.

„Daca vei continua sa mananci atat de mult, vei ajunge sa fii asa de greu, incat nu vei mai putea zbura!” il avertiza tata.

„Mami, mai vreau! Te rog! Inca imi e foame!”

Mama nu mai voia sa ii dea nimic, dar pana la urma i se facea mila de el si ii mai punea o picatura in farfurie:

„E ultima pe care o primesti, Popi! Dupa asta mergi sa zbori putin si apoi la culcare! Dimineata trebuie sa te trezesti devreme, e zi de scoala!”

Popi lingea farfuria cu nesat si apoi pleca la o nou tura de „zburatacire”, cum ii placea lui sa zica. Cel mai mult ii placea sa zboare seara. Aerul era parca mai curat, stelele ii luminau calea, iar in tot cerul domnea o liniste placuta. Nu era forfota ca ziua. Aproape toate pasarile dormeau, si doar cate un avion mai lasa, pe ici, pe colo, o urma pufoasa si lunga in spatele lui. Asa ca Popi zburatacea linistit si visa cu ochii deschisi. Visa la locul in care va ajunge atunci cand va cobori pe pamant. Stiti ce isi dorea cel mai mult? Sa aterizeze in palma unui copil!

SPECIFICATII

An aparitie 2018