Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Arta si arhitectura / Monografii / Case din Bucuresti. Valoare prin restaurare
Case din Bucuresti. Valoare prin restaurare
de Serban Sturdza, Maria Dumbravician, Oana Marinache, Ioana Olteanu
(0 opinii)
Cod produs: 9786068922010
Autor: Serban Sturdza, Maria Dumbravician, Oana Marinache, Ioana Olteanu
Editura: Art Conservation Support (ACS)

Pret: 33,00 lei

Case din Bucuresti. Valoare prin restaurare - Serban Sturdza, Maria Dumbravician, Oana Marinache, Ioana Olteanu. Editura Art Conservation Support (ACS), 2017. Dupa o perioada de aproape 30 d...
citeste mai mult

Case din Bucuresti. Valoare prin restaurare
Case din Bucuresti. Valoare prin restaurare

(0 opinii)

Pret: 33,00 lei

Case din Bucuresti. Valoare prin restaurare - Serban Sturdza, Maria Dumbravician, Oana Marinache, Ioana Olteanu. 

Editura Art Conservation Support (ACS), 2017. 

Dupa o perioada de aproape 30 de ani in care distrugerile erau imaginea generala in ceea ce priveste casele istorice – fie prin neglijenta, fie prin incultura – exista totusi, sporadic, preocuparea pentru redescoperirea lor si punerea in valoare. Aceasta posibilitate a aparut odata cu respectarea proprietatii private. 

Atunci oamenii, cu mai multe sau mai putine mijloace, au reusit sa repare cateva case si, reparandu-le, au descoperit din aproape in aproape, cu ajutorul unor specialisti, comorile din spatele imaginii mai curand distruse a caselor. 

Acest fenomen de redescoperire, care nu se poate face decat dupa ce societatea se asaza putin, trebuie mentionat. Odata mentionat, prin exemplele bune care s-au facut, pot deveni o motivatie extrem de serioasa pentru ca si alte persoane sa faca acelasi lucru.  

Este, prin urmare, un gest cultural pe care si-l asuma persoane deseori neobisnuite cu procesul in care se angreneaza mai mult din feeling si care, impreuna cu specialistii, descopera ca, de fapt, intreprinderea pe care au facut-o este deosebit de importanta nu numai pentru ei, dar si pentru cultura orasului. 

Din acest punct de vedere fiecare dintre proprietari, in felul lui, a devenit un cetatean care ar trebui sa se bucure de respectul tuturor.  

Cartea este rezultat al multor ani de experienta a autorilor, specialisti implicati in procesul de cercetare, conservare si restaurare a caselor istorice, monumente din Bucuresti, si nu numai. Este asadar un parcurs firesc prin care se pun laolalta informatii pretioase pentru proprietarii caselor restaurate si pentru cei care vor dori de acum inainte sa se aplece asupra caselor istorice. 

Selectia studiilor de caz regasite in paginile cartii s-a facut pornind de la case cu picturi murale ce au trecut prin amplul proces de conservare si punere in valoare a intregului ansamblu.

Cartea este structurata pe doua parti: prima cu rol introductiv in domeniul conservarii caselor istorice – arhitectura, decoratii si picturi murale – iar cea de-a doua parte cu patru studii de caz, exemple concrete de restaurare. 

Fiecare casa este documentata din punct de vedere istoric pe baza materialelor identificate in arhive si monografii; fiecare casa isi spune povestea trecerii prin timp si prin amplul proces, recent finalizat, de recuperare si punere in valoare. 

citeste mai mult

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie