Libraria Bizantina / Vezi toate / Editura Bizantina / Carte / Religie / Carti duhovnicesti / Casa crestinului. Ghid practic al crestinului orotodox, editia a II-a
Casa crestinului. Ghid practic al crestinului orotodox, editia a II-a
de Pr. Constantin Coman
(0 opinii)
Cod produs: CTDB-200
Autor: Pr. Constantin Coman
Editura: Bizantina

Pret: 10,00 lei

PREOT CONSTANTIN COMAN | CASA CRESTINULUI. GHIDUL PRACTIC AL CRESTINULUI ORTODOX EDITURA BIZANTINA Editia a II-a Extras din Prefata Ca preot si teolog m-am confruntat in ultimii ani cu n...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Casa crestinului. Ghid practic al crestinului orotodox, editia a II-a
Casa crestinului. Ghid practic al crestinului orotodox, editia a II-a

(0 opinii)

Pret: 10,00 lei

PREOT CONSTANTIN COMAN | CASA CRESTINULUI. GHIDUL PRACTIC AL CRESTINULUI ORTODOX EDITURA BIZANTINA

Editia a II-a Extras din Prefata Ca preot si teolog m-am confruntat in ultimii ani cu nevoia tot mai acuta, exprimata insistent de cei din jurul meu, de a intelege intreg complexul de randuieli, acte, gesturi, obiecte legate de Biserica si de viata crestina. Oamenii, mai ales tinerii, vor sa stie ce se intampla si care este rostul celor ce se intampla in Biserica si in viata crestinului, ce trebuie sa facem si de ce trebuie sa facem anumite lucruri. A sosit timpul sa stim mai multe despre identitatea noastra de crestini si mai ales despre viata noastra crestineasca, sa intelegem lucrurile pe care le facem. Sunt lucruri simple, comune, care nu cu mult timp in urma nici nu trebuiau explicate pentru ca toata lumea le stia si le intelegea.

De aceea ne-am hotarat sa elaboram un ghid practic pentru crestinul ortodox, in care ne propunem sa luam fiecare moment din viata crestinului si sa aratam ce trebuie facut, cum trebuie facut si de ce trebuie facut. Vom incerca sa explicam pe parcursul ghidarii si rostul obiectelor care fac parte din randuiala unui moment sau altul, a unei slujbe sau a alteia: ce este lumanarea, icoana, prescura, tamaia, cadelnita, candela, crucea, coliva, etc., pentru a intelege ca toate acestea nu sunt lucruri gratuite si fara sens, ci sunt manifestari autentice ale unui anume mod de viata foarte profund si coerent.

Adeseori, pentru ca nu mai inteleg sensul lor, multi dintre conationalii nostri, si inca nu cei mai simpli, ajung chiar sa fie deranjati de ele, sa le dispretuiasca si sa le considere anacronice, zambind compatimitor la adresa celor care traiesc inconjurati de acestea. Cred ca este suficient sa subliniez inca o data faptul ca tot ceea ce constituie spatiul bisericesc, viata bisericeasca si viata crestineasca, intreg complexul de acte, obiecte, slujbe, randuieli, bogatia extraordinara de obiceiuri legate de viata crestina exprima un mod de viata foarte constient si coerent, un anume mod de a trai, reprezinta o cultura anume, expresie a unui mod de trai, la randul sau intemeiat pe o credinta extrem de profunda si unitara, pe o filozofie de viata explicita.

citeste mai mult
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
12 x 20 cm
Nr. pagini:
128
Limba:
Romana
Cod:
9739793460

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie