Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Eseistica / Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache in dialog cu Dan C. Mihailescu
Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache in dialog cu Dan C. Mihailescu
de Daniel Cristea-Enache, Dan C. Mihailescu
(0 opinii)
Cod produs: C378
Autor: Daniel Cristea-Enache, Dan C. Mihailescu
Editura: Humanitas

Pret: 32,75 lei

Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache in dialog cu Dan C. Mihailescu - editura Humanitas„Imi recunosc vina: aceea de a-l fi scos pe Dan C. Mihailescu, stralucitul meu coleg, din carapace s...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache in dialog cu Dan C. Mihailescu
Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache in dialog cu Dan C. Mihailescu

(0 opinii)

Pret: 32,75 lei

Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache in dialog cu Dan C. Mihailescu - editura Humanitas

„Imi recunosc vina: aceea de a-l fi scos pe Dan C. Mihailescu, stralucitul meu coleg, din carapace si de a-l fi facut sa se infatiseze cititorului nu doar pe traiectoria sa critica, ci si pe traseul lui formativ. (…) Criticul in armura si pe langa care zboara sagetile (imaginea predilecta a lui Dan C. Mihailescu despre mine, la concurenta cu cea a criticului gospodar) l-a urmarit pe acest Scriitorinc retractil si mefient, timp de patru ani, fara sa oboseasca; iar acum se pot vedea roadele acestui efort.” (D.C.-E.)

„Mai intai, trebuie sa stii ca m-a muncit destul de mult ideea acestei carti. Flatanta, onoranta, bine provocatoare, nu zic nu, insa indeajuns de riscanta ca sa-mi dea ceva fiori. (…) Daca am acceptat in cele din urma (fara orgoliu, dar… cu mandrie) invitatia, am facut-o nu in vederea unui spectacol de personalitate, a unui exbitionism narcisiac, a unei succesiuni de pledoarii pro domo, ci a unui sincer – chiar inconfortabil uneori – dialog de idei, dincolo de persoanele noastre.” (Dan C. Mihailescu)

„Nu e foarte greu sa vorbesti despre tine; e greu sa-l faci pe un intelectual stralucit & un om deosebit ca Dan C. Mihailescu sa vorbeasca despre sine si despre propriul vector de intelegere a lumii. (…) E motivul pentru care dialogul nu este unul „pe orizontala”, ci gandit, de la bun inceput, ca o continua hartuire si o nesfarsinda provocare a personajului meu. Eu l-am acoperit cu sageti, nu invers; si a avut eleganta cavalereasca de a nu se „eclipsa” in nici un moment si pe nici un subiect, oricat de dificile vor fi fost.” – marturiseste Daniel Cristea-Enache.

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2013
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Limba:
Romana
Cod:
9789735040680

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie