Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Calea vindecarii – elemente de psihoterapie ortodoxa de Gheorghe TUDOR

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Gheorghe TUDOR

Calea vindecarii – elemente de psihoterapie ortodoxa

Editura Eikon, 2021

Extras/ pp. 70-71

Preotul impreuna cu medicul psihiatru au misiunea de a trata si vindeca bolnavul psihic, cu credinta in ajutorul lui Dumnezeu preotul are sarcina de a indrepta bolnavul spre smerenie si rabdare in boala. Ajutorul duhovnicesc, este invers proportional cu vindecarea celui bolnav, diminuarea tratamentului medical creste nevoia aplicarii tratamentului duhovnicesc.

Medicamentele utilizate in tratarea bolilor psihice au rolul de a diminua si stabiliza dispozitia launtrica tensionata, de normalizare a somnului, de indepartare a simptomelor anxioase, a ideilor delirante, de normalizare a proceselor de inhibitie a scoartei cerebrale. In bolile psihice care au cauza psihologica, medicamentele sunt indispensabile pentru realizarea si diminuarea starii de tensiune launtrica dar, dupa depasirea acestor stari, rugaciunea si pocainta sunt necesare depasirii momentelor de boala.

In cazurile patologice grave tratamentul medicamentos este indispensabil. In depresii, pacientul raporteaza sentimentul ca este parasit de Dumnezeu, simte deznadjde si singuratate. Daca dupa savarsirea tratamentului duhovnicesc timp de doua saptamani, prin Sfintele Taine si dupa rugaciuni, starile nu trec este necesar tratamentul medical.

Familia celui bolnav psihic, trebuie sa manifeste o atitudine crestina fata de acesta si aceasta trebuie manifestata prin dragoste si prin rabdare, iar atmosfera din sanul familiei trebuie sa fie calda si curata, fara prezenta situatiilor tensionate, sa se roage pentru vointa dezorganizata care domneste in el, contactul cu un preot duhovnic este foarte important.