Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Teologie dogmatica / Biblie, Biserica, Traditie. O viziune ortodoxa, Georges Florovsky
Biblie, Biserica, Traditie. O viziune ortodoxa, Georges Florovsky
de Georges Florovsky
(0 opinii)
Cod produs: C1294
Autor: Georges Florovsky
Editura: Reintregirea – Alba Iulia

Pret: 14,00 lei

Biblie, Biserica, Traditie. O viziune ortodoxa de Georges Florovsky - Editura ReintregireaMesajul teologic al Parintelui Profesor Georges Florovsky (1893-1979), adresat contemporanilor sai e...
citeste mai mult

Biblie, Biserica, Traditie. O viziune ortodoxa, Georges Florovsky
Biblie, Biserica, Traditie. O viziune ortodoxa, Georges Florovsky

(0 opinii)

Pret: 14,00 lei

Biblie, Biserica, Traditie. O viziune ortodoxa de Georges Florovsky - Editura Reintregirea

Mesajul teologic al Parintelui Profesor Georges Florovsky (1893-1979), adresat contemporanilor sai este unul plin de actualitate, dar si un semnal de alarma pentru teologul veacului al XXI-lea. Este indeobste recunoscut ca precum veacurile trec si se succed unul dupa altul, tendinta teologiei este de a nu mai ramane in sabloanele traditionale evanghelice, ci de a devia in diferite alte directii, in functie de timpul si caracteristicile epocii in care isi duc viata toti teologii nostri.

Rostul principal al volumului de fata este de a tine acest indreptar si de a-l aduce in fata teologului care se pregateste sa slujeasca Evanghelia in fata credinciosilor sai in vremurile noastre de cumpana si de destula confuzie. Lectura parintelui Florovsky nu este o amagire sau o dezamagire, ci ofera solutii valabile celor care sunt interesati sa iasa afara din mult prea facila confuzie teologica existenta.

Accentul focal pe care parintele il pune pe aspectul ecclesiologic al dogmei si al intelegerii ei patristice (de aici legatura Biblie-Biserica-Traditie) face din randurile de fata o veritabila pledoarie spre intoarcerea la adevarata nuanta a tainei Bisericii intelese in spatiul ei de matrice pentru tot restul sarguintelor si nevointelor teologice. Le recomandam tuturor celor interesati de ele. Ele sunt ca o harta celor care se afla pe drumul cercetarii teologice. In ele se poate citi „taina Duhului coborat si salasluit intre noi pentru totdeauna”.

citeste mai mult
An aparitie:
2005
Limba:
Romana
Cod:
9789737879226

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie